Τρίτη
25 Ιανουαρίου 2022

Στη Μαλαισία βρίσκεται το δεύτερο ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Viral

Το δεύτερο ψηλότερο κτίριο του πλανήτη βρίσκεται στη Μαλαισία. Ο πύργος Merdeka 118, που βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία έχει 118 ορόφους.

Ο Merdeka 118 σύντομα θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Fender Katsalidis με έδρα την Αυστραλία και ανεγέρθηκε στο σημείο όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957. 

Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούνται από τριγωνικές γυάλινες όψεις που μοιάζουν με ένα άκοπο στολίδι, εμπνέονται από τα μοτίβα στις μαλαισιανές τέχνες ενώ συμβολίζουν την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία στη χώρα.

Το κτίριο Merdeka 118 έχει ύψος 678,9 μέτρα και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων 157.935 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ξενοδοχεία και κατοικίες, όπως το Park Hyatt Kuala Lumpur και την υψηλότερη πλατφόρμα παρατήρησης στη Νοτιοανατολική Ασία. 

Το κτίριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της πόλης, ενώ βρίσκεται πάνω από ένα υδάτινο πάρκο 16 στρεμμάτων και ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Σε μια τελετή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του κωδωνοστασίου την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ismail Sabri Yaakob περιέγραψε το έργο ως έναν «εμβληματικό πύργο για το μέλλον». 

«Αυτό δεν είναι μόνο ένα μεγάλο επίτευγμα στον τομέα της μηχανικής. Αλλά ενισχύει επίσης περαιτέρω τη θέση της Μαλαισίας ως σύγχρονης και ανεπτυγμένης χώρας», ανέφερε ο Μαλαισιανός Πρωθυπουργός.

Αν και ανακοινώθηκε το 2010, το έργο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ορισμένους τοπικούς ακτιβιστές της πολιτιστικής κληρονομιάς σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην ιστορική γειτονιά.

Αν και το κτίριο αναμενόταν να ανοίξει φέτος, οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά τον Μάρτιο του 2020 όταν η κυβέρνηση της Μαλαισίας εισήγαγε αυστηρά μέτρα περιορισμού για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19.

Το Merdeka 118 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022. Βρίσκεται πλέον ψηλότερα από τον Πύργο της Σαγκάης μήκους 2.073 ποδιών και το ξεπερνά μόνο ο Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο στον κόσμο απολιθωμένο μπουμπούκι λουλουδιού (εικόνες)

Ένα απολίθωμα φυτού ηλικίας 164 εκατομμυρίων ετών, το οποίο περιλαμβάνει το αρχαιότερο στον κόσμο μπουμπούκι λουλουδιού ανακοίνωσαν Κινέζοι επιστήμονες ότι ανακάλυψαν στην περιοχή ...

Σύμπαν: Πόσες «μίνι» μαύρες τρύπες υπάρχουν

Tα πιο μυστηριώδη κοσμικά σώματα στο Σύμπαν αποτελούν oι μαύρες τρύπες. Μάλιστα, αποτελούν μόνιμο πλέον αντικείμενο έρευνας αφού χάρις στα νέας γενιάς όργανα και μεθόδους παρατή...