Τρίτη
28 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Συλλογή από αρχαίους ελληνικούς αμφορείς ανακάλυψαν στρατιώτες στην Οδησσό (Photos)

Viral

Μία συλλογή από αρχαίους ελληνικούς αμφορείς ανακάλυψαν Ουκρανοί στρατιώτες στην Οδησσό, σκάβοντας χαρακώματα για να αναχαιτίσουν τη ρωσική εισβολή.

Οι στρατιώτες ανακοίνωσαν την ανακάλυψή τους στο Facebook. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, μέλη της 126ης Μονάδας Άμυνας της πόλης καθώς έσκαβαν με τα φτυάρια τους, βρήκαν τους αμφορείς, οι οποίοι χρονολογούνται περίπου από το 400 π.Χ.

Οι στρατιώτες σταμάτησαν αμέσως το σκάψιμο και με προσοχή έβγαλαν τους αμφορείς από τα χαντάκια.

Περιγράφοντας τα ευρήματά τους, αναφέρουν ότι οι αμφορείς έχουν στενά στόμια, γεγονός που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και μεταφορά κυρίως υγρών.

Το γεγονός ότι μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει ότι απαγορεύονται οι επίσημες αρχαιολογικές ανασκαφές, όπως εξηγεί ο διεθνής Τύπος.

Oι Ουκρανοί στρατιώτες μετέφεραν τα ευρήματά τους στο αρχαιολογικό μουσείο της Οδησσού, ενώ το σκάψιμο στο σημείο που ανακάλυψαν τους αμφορείς σταμάτησε προκειμένου να προστατευθούν τα αρχαία.

Ουκρανία: Συλλογή από αρχαίους ελληνικούς αμφορείς ανακάλυψαν στρατιώτες στην Οδησσό
Ουκρανία: Συλλογή από αρχαίους ελληνικούς αμφορείς ανακάλυψαν στρατιώτες στην Οδησσό

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: 16χρονος κέρδισε το χρυσό στο PowerPoint - Ετοιμάζεται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό

Ο 16χρονος Χρήστος Λέτσιος ετοιμάζει τις βαλίτσες του, όχι για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά γιατί σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια. Στην Καλιφόρνια θα λάβει μέρος στο...