Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σύρος: 13χρονη λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 13 δευτερόλεπτα

Viral

Η διασημότερη σπαζοκεφαλιά και το εμπορικότερο παιχνίδι παγκοσμίως θεωρείται ο Κύβος του Ρούμπικ. Οι πωλήσεις του να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Ο Κύβος του Ρούμπικ επινοήθηκε το 1974. Απαιτεί ταχύτητα, φαντασία, μνήμη και ταχύτατα αντανακλαστικά. 

Μια Συριανή 13χρονη μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, η Αλεξάνδρα Βακονδίου, έχοντας ξοδέψει χιλιάδες ώρες προπόνησης, έχει καταφέρει να λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε χρόνο 13 δευτερολέπτων.

Η Αλεξάνδρα κόρη του Πέτρου Βακονδίου και της Τερέζας Γενναδίου, απομνημονεύσει πάνω από 100 αλγορίθμους και μοτίβα με την διασημότερη σπαζοκεφαλιά.

Η 13χρονη ξεκίνησε να ασχολείται με τη διάσημη σπαζοκεφαλιά πριν από 3 χρόνια, σε ηλικία 10 ετών, όταν απέκτησε τον πρώτο της ερασιτεχνικό κύβο. Σήμερα στην κατοχή της έχει 30 κύβους διαφόρων ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, νεαρή μαθήτρια της Β΄ τάξης του Βαμβακάρειου Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, έχει ξοδέψει χιλιάδες ώρες εξάσκησης με τον Κύβο του Ρούμπικ, από το 2019 οπότε και άρχισε να λύνει με εκπληκτική ταχύτητα τον συγκεκριμένο γρίφο – σπαζοκεφαλιά.

Η νεαρή Συριανή διατηρεί και προσωπικό κανάλι στο YouTube, στο οποίο μπορείτε να την ακολουθήσετε και να βλέπετε πως μια νησιώτισσα παίζει τον κύβο στα δάχτυλά της, αυτό το διασκεδαστικό πολύχρωμο παζλ κύβων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστήμονες ανακάλυψαν μία τεράστια, συμπαγή, μεταλλική σφαίρα στον πυρήνα της Γης

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη - βαθιά μέσα στον πυρήνα της Γης – έκαναν δύο ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεράστια συμπαγή, μετα...

Φόρτωση άρθρων...