Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τι κάνουν οι κάσκες του Metaverse

Viral

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσίασε τις κάσκες του Metaverse.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει στρέψει την προσοχή του αλλά και της εταιρείας του στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα χρησιμοποιούνται στους κόσμους εικονικής πραγματικότητας οι οποίοι όπως ο ίδιος υποστηρίζει θα αντικαταστήσουν σύντομα τον κυβερνοχώρο με πρώτο και καλύτερο φυσικά το Metaverse. 

Η Meta, η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp, επενδύει τεράστια ποσά στην ανάπτυξη τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας. 

Μόνο για το 2022 το ποσό που θα ξοδέψει στον τομέα του Virtual Reality η Metα αγγίζει τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Απαραίτητες για την είσοδο στους εικονικούς κόσμους είναι φυσικά οι κάσκες VR με τη βιομηχανία της τεχνολογίας να δίνει αγώνα δρόμου για την κατασκευή κασκών και γενικότερα συστημάτων εικονικής πραγματικότητας που θα είναι ολοένα και πιο άνετα στη χρήση και ταυτόχρονα ολοένα και πιο προηγμένα ώστε να αισθάνεται ο χρήστης ότι βρίσκεται σε ένα φυσικό και όχι εικονικό περιβάλλον.

Η Metα κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα με την κάσκα της Quest 2 να έχει μερίδιο αγοράς 78% στις πωλήσεις του 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ωστόσο, η αγορά του VR βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και είναι αρκετοί εκείνοι που αμφισβητούν ότι μπορεί η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας να αντικαταστήσει τον κυβερνοχώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Παρόλα αυτά ο Ζάκερμπεργκ έχει διακηρύξει ότι το μέλλον βρίσκεται σε εικονικούς κόσμους και προσπαθεί να αποκτήσει κυριαρχία στο Metaverse παρόμοια με αυτή που έχουν οι πλατφόρμες του στα social media.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της Metα έκανε ο ίδιος παρουσίαση διαφόρων κασκών εικονικής αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύσσει η εταιρεία.

«Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δημιουργούμε εικόνες και σκηνικά υψηλής πιστότητας αλλά αντί να τα κοιτάζουμε σε μια οθόνη θα νιώθουμε ότι είμαστε μέρος αυτών των σκηνικών» ανέφερε ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Μικρή Ατλαντίδα»: Αρχαίος οικισμός εξαφανίστηκε πριν από 700 χρόνια – Τον κατάπιε η θάλασσα

Πριν από περίπου 700 χρόνια ο οικισμός «Ravenser Odd» βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν ό,τι έχει απομείνει απ’ τον οικι...

Φόρτωση άρθρων...