Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Αυτό είναι το «υβριδικό» τρένο που θα φθάνει τα 1.000 χλμ/ώρα

Viral

Μία καναδική εταιρεία σχεδιάζει ταξίδια με τρένα υψηλών ταχυτήτων. Σύμφωνα με το CNBC, η TransPod με έδρα το Τορόντο αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδιά της για το «FluxJet», ένα πλήρως ηλεκτρικό «υβρίδιο μεταξύ ενός αεροσκάφους και ενός τρένου». Σύμφωνα με το project, θα περιλαμβάνει τρένα μήκους 25 μέτρων, μαγνητικά αιωρούμενα που θα μεταφέρουν επιβάτες με ταχύτητα που θα φθάνει τα 999,4 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Αυτό είναι ταχύτερο από ένα εμπορικό τζετ και έχει περίπου τρεις φορές την ταχύτητα των περισσότερων τρένων υψηλής ταχύτητας - με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Το FluxJet θα χρησιμοποιεί «μετάδοση ισχύος χωρίς επαφή», όπου το τρένο θα αντλεί ισχύ από το υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο μέσω μαγνητικών πεδίων, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αιωρούμενου τρένου έχει σκοπό να μειώσει την τριβή. Αλλά η ικανότητα του FluxJet να ξεπερνά τα τζετ και τα τρένα υψηλής ταχύτητας βασίζεται στην τεχνολογία που επηρεάζεται από τη «ροή κάλυψης», ένα σχετικά νέο πεδίο της φυσικής.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο τον Ιούλιο που δείχνει τη διαδικασία σχεδιασμού του FluxJet.

Η TransPod λέει ότι το κόστος για τους επιβάτες για να ταξιδέψουν με το FluxJet θα είναι 44% μικρότερο από το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου.

Τον Μάρτιο, η TransPod συγκέντρωσε χρηματοδότηση 550 εκατομμυρίων δολαρίων από Βρετανούς επενδυτές Broughton Capital Group και την κινεζική κρατική China-East Resources Import & Export Co.

Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής της FluxJet έως το 2027. Ακόμα, η TransPod τονίζει ότι το έργο θα κοστίσει συνολικά 18 δισεκατομμύρια δολάρια.Το FluxJet της TransPod θα μπορεί να μεταφέρει έως και 54 επιβάτες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκαν δύο εξωτικοί εξωπλανήτες

Σε μία ακόμα ανακάλυψη προχώρησαν αστρονόμοι, καθώς ανακάλυψαν δύο εξωτικούς εξωπλανήτες ανακάλυψαν αστρονόμοι. Τα ολοένα και πιο προηγμένα τεχνικά μέσα που έχουν στη διάθεση τ...

Φόρτωση άρθρων...