Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Βρετανία: Η κλιματική κρίση απειλεί να θάψει για πάντα τοποθεσίες αρχαιολογικής σπουδαιότητας

Περίπου 22.500 τοποθεσίες αρχαιολογικής σπουδαιότητας στη Βρετανία βρίσκονται υπό την απειλή της κλιματικής κρίσης προειδοποιούν Βρετανοί ειδικοί.

Με τις κλιματικές συνθήκες να αλλάζουν συχνά, τα ακόμη θαμμένα τεχνουργήματα που περιέχουν θα μπορούσαν να καταστραφούν, σύμφωνα με τον Δρ Andrew Birley, τη Dr Rosie Everett, τη Dr Gillian Taylor του Πανεπιστημίου Teesside του Πανεπιστημίου Northumbria.

Χάρη στην τύρφη που περιέχει πολύ λίγο οξυγόνο, οργανικά υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα, τα υφάσματα και ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανθρώπινη σάρκα δεν σαπίζουν. Αντικείμενα της αρχαιότητας μπορούν ακόμα να ανακαλυφθούν.

Το πιο διάσημο εύρημα ήταν ο Lindow Man, ένα διατηρημένο σώμα ανθρώπου που πιστεύεται ότι είναι από την Εποχή του Σιδήρου, το οποίο ανακαλύφθηκε σε τύρφη στο Cheshire της Βορειοδυτικής Αγγλίας το 1984. 

Ακόμη και τα εσωτερικά όργανα του άνδρα ήταν τόσο καλά διατηρημένα, προκείμενου οι ερευνητές μπόρεσαν να δουν ποιο ήταν το τελευταίο του γεύμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι φυσητήρες επικοινωνούν με φωνητικό αλφάβητο – Πώς θα μιλήσουμε απευθείας μαζί τους

Με φωνητικό αλφάβητο επικοινωνούν οι φυσητήρες. Αν και θεωρούνται είδος φάλαινας στην πραγματικότητα οι φυσητήρες είναι ξεχωριστό θαλάσσιο ον που συγγενεύει περισσότερο με τα δελφί...

Σπάνιος καρχαρίας εντοπίστηκε από ερευνητές - Εικάζεται ότι ζούσε πριν από την εποχή των δεινοσαύρων

Ερευνητές αντίκρισαν ένα μοναδικό θέαμα, καθώς συνάντησαν ένα σπάνιο καρχαρία. Μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησε μια αναζήτηση που θα τους οδηγούσε σε μια συνάντηση με ένα πλάσμα που πρ...

Φόρτωση άρθρων...