Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βρέθηκε η προέλευση του μυστηριώδους «σήματος» που συνδέθηκε με εξωγήινους

Viral

Επιστήμονες βρήκαν την προέλευση μυστηριώδους «σήματος» που συνδέθηκε με εξωγήινους. Ηχητικά κύματα που συνδέονταν με την συντριβή ενός μετεωρίτη και αρχικά θεωρούνταν ότι υποδηλώνουν εξωγήινη προέλευση, ωστόσο η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική. 

Η συντριβή του μετεωρίτη έλαβε χώρα το 2014. Προσγειώθηκε βόρεια της Παπούα Νέας Γουινέας, προβληματίζοντας πολλούς ερευνητές και ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

Το περιστατικό είχε συνδεθεί με ορισμένα ηχητικά κύματα τα οποία, με τη σειρά τους, συνδέθηκαν με ορισμένα υλικά που ανασύρθηκαν από τον ωκεανό πέρυσι, αναφέρει το Phys.org.

Η πραγματικότητα για την πηγή των σημάτων προκαλεί αίσθηση

Τώρα πιστεύεται ότι τα ηχητικά κύματα προκλήθηκαν από ένα φορτηγό που κινούνταν σε κοντινό δρόμο, εγείροντας αμφιβολίες για το αν τα υλικά που συλλέχθηκαν ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. «Το σήμα άλλαξε κατεύθυνση με την πάροδο του χρόνου, ακολουθώντας ακριβώς έναν δρόμο που περνάει δίπλα από το σεισμόμετρο. Είναι πραγματικά δύσκολο να λάβεις ένα σήμα και να επιβεβαιώσεις ότι δεν προέρχεται από κάτι εξωγήινο», δήλωσε ο Benjamin Fernando, ο πλανητικός σεισμολόγος που ηγήθηκε της έρευνας.

«Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε ότι υπάρχουν πολλά τέτοια σήματα και να δείξουμε ότι έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμέναμε από ένα φορτηγό και κανένα από τα χαρακτηριστικά που θα περιμέναμε από έναν μετεωρίτη» πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Οι ερευνητές θα συζητήσουν τα ευρήματά τους στο Συνέδριο Σεληνιακής και Πλανητικής Επιστήμης στο Χιούστον. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου.

Ο εν λόγω μετεωρίτης εισήλθε στη Γη τον Ιανουάριο του 2014 και συνδέθηκε με τις δονήσεις που καταγράφηκαν στην Παπούα Νέα Γουινέα. Πέρυσι, ανακτήθηκαν διάφορα υλικά κοντά στην προσγείωση μετεωριτών. Πολλοί πίστεψαν ότι τα υλικά ήταν εξωγήινης προέλευσης λόγω της σχέσης που υπήρχε μεταξύ των ηχητικών κυμάτων και της συντριβής του μετεωρίτη.

«Η τοποθεσία της φωτεινής σφαίρας ήταν στην πραγματικότητα πολύ μακριά από το σημείο όπου η ωκεανογραφική αποστολή πήγε να ανακτήσει αυτά τα θραύσματα μετεωριτών. Όχι μόνο χρησιμοποίησαν το λάθος σήμα, αλλά έψαχναν και στο λάθος μέρος», ανέφερε ο Fernando.

Ο Fernando και η ομάδα των ερευνητών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα υλικά που ανακτήθηκαν ήταν πιθανότατα συνηθισμένοι μετεωρίτες και δεν είχαν καμία σχέση με εξωγήινους.

«Ό,τι βρέθηκε στον πυθμένα της θάλασσας δεν σχετίζεται απολύτως με αυτόν τον μετεωρίτη, είτε ήταν φυσικός διαστημικός βράχος, είτε κομμάτι εξωγήινου διαστημόπλοιου – παρόλο που υποψιαζόμαστε έντονα ότι δεν ήταν εξωγήινοι», πρόσθεσε ο Fernando.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...