Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Βρυξέλλες: Κλινική για… λούτρινα ζωάκια (Video)

Στις Βρυξέλλες λειτουργεί μια πρωτότυπη κλινική για λούτρινα ζωάκια, όπου μικρά παιδιά πηγαίνουν και μαθαίνουν από πραγματικούς φοιτητές Ιατρικής πώς γίνονται διάφορες ιατρικές εξετάσεις πάνω στα αγαπημένα τους παιχνίδια, ώστε να τις φοβούνται λιγότερο.

Η 5χρονη Έμμα εξετάζει το λούτρινο σκυλάκι της με την καθοδήγηση του νοσηλευτή στην «Κλινική για Αρκουδάκια» στις Βρυξέλλες. H Έμμα μαθαίνει να βρίσκει τι έχει και να το κάνει καλά.

Η κλινική αυτή υπάρχει από το 2012. Η ιδέα ξεκίνησε από την Γερμανία. Παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως επτά ετών μπορούν να πηγαίνουν εκεί με τα παιχνίδια τους και να εξοικειώνονται με τις ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να φοβούνται λιγότερο, πάντα με τη βοήθεια πραγματικών φοιτητών Ιατρικής.

«Όταν τα παιδιά δεν έχουν καμία εμπειρία από κάτι που φοβούνται, δεν συνεργάζονται με τη θεραπεία. Οπότε το να έρθουν στην κλινική «Teddy Bears» τους επιτρέπει να ανακαλύψουν τον κόσμο της ιατρικής, να κατανοήσουν πώς λειτουργεί, να μιλήσουν με επαγγελματίες υγείας σε ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον όπου δεν είναι ασθενείς, αλλά απλώς συνοδεύουν τα παιχνίδια τους», δήλωσε η Λορίν Ανσέλμο, πρόεδρος της Κλινικής για τα Αρκουδάκια.

Τα παιδιά μπορούν να δουν από κοντά πώς γίνονται οι ακτινογραφίες κι άλλες εξετάσεις και πως χρησιμοποιούνται διάφορα ιατρικά εργαλεία πάνω στα κουκλάκια τους ώστε να τα φοβούνται λιγότερο. Όλα γίνονται σαν παιχνίδι.

Η μέρα στην πρωτότυπη αυτή κλινική τελειώνει πάντα με μουσική και τραγούδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς η μετανάστευση αρχαίας τίγρη «φωτογραφίζει» τη μεγαλύτερη εξαφάνιση της ζωής στη Γη

Η μετανάστευση μίας αρχαίας τίγρη «φωτογραφίζει» τη μεγαλύτερη εξαφάνιση της ζωής στη Γη. Η υπερθέρμανση του πλανήτη που προκλήθηκε από ένα τεραστίων διαστάσεων καταστροφικό ηφαιστ...

Πώς η ανακύκλωση διοξειδίου του άνθρακα αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες των αστροναυτών

Σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση οδηγεί το μενού για τους αστροναύτες μία εταιρεία της Νέας Υόρκης που κατασκευάζει αεροπορικά καύσιμα χωρίς άνθρακα. Την έφερε στον τελικό ενός δ...

WhatsApp: Ποια δυνατότητα θα δοθεί στους χρήστες

Το WhatsApp βασίζεται εδώ και καιρό στους αριθμούς τηλεφώνου ως τη μόνη ταυτότητα για τους λογαριασμούς. Οι χρήστες χρειάζονται έναν αριθμό τηλεφώνου για να δημιουργήσουν έναν λογα...

Φόρτωση άρθρων...