Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βρυξέλλες: Κλινική για… λούτρινα ζωάκια (Video)

Στις Βρυξέλλες λειτουργεί μια πρωτότυπη κλινική για λούτρινα ζωάκια, όπου μικρά παιδιά πηγαίνουν και μαθαίνουν από πραγματικούς φοιτητές Ιατρικής πώς γίνονται διάφορες ιατρικές εξετάσεις πάνω στα αγαπημένα τους παιχνίδια, ώστε να τις φοβούνται λιγότερο.

Η 5χρονη Έμμα εξετάζει το λούτρινο σκυλάκι της με την καθοδήγηση του νοσηλευτή στην «Κλινική για Αρκουδάκια» στις Βρυξέλλες. H Έμμα μαθαίνει να βρίσκει τι έχει και να το κάνει καλά.

Η κλινική αυτή υπάρχει από το 2012. Η ιδέα ξεκίνησε από την Γερμανία. Παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως επτά ετών μπορούν να πηγαίνουν εκεί με τα παιχνίδια τους και να εξοικειώνονται με τις ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να φοβούνται λιγότερο, πάντα με τη βοήθεια πραγματικών φοιτητών Ιατρικής.

«Όταν τα παιδιά δεν έχουν καμία εμπειρία από κάτι που φοβούνται, δεν συνεργάζονται με τη θεραπεία. Οπότε το να έρθουν στην κλινική «Teddy Bears» τους επιτρέπει να ανακαλύψουν τον κόσμο της ιατρικής, να κατανοήσουν πώς λειτουργεί, να μιλήσουν με επαγγελματίες υγείας σε ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον όπου δεν είναι ασθενείς, αλλά απλώς συνοδεύουν τα παιχνίδια τους», δήλωσε η Λορίν Ανσέλμο, πρόεδρος της Κλινικής για τα Αρκουδάκια.

Τα παιδιά μπορούν να δουν από κοντά πώς γίνονται οι ακτινογραφίες κι άλλες εξετάσεις και πως χρησιμοποιούνται διάφορα ιατρικά εργαλεία πάνω στα κουκλάκια τους ώστε να τα φοβούνται λιγότερο. Όλα γίνονται σαν παιχνίδι.

Η μέρα στην πρωτότυπη αυτή κλινική τελειώνει πάντα με μουσική και τραγούδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Μικρή Ατλαντίδα»: Αρχαίος οικισμός εξαφανίστηκε πριν από 700 χρόνια – Τον κατάπιε η θάλασσα

Πριν από περίπου 700 χρόνια ο οικισμός «Ravenser Odd» βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν ό,τι έχει απομείνει απ’ τον οικι...

Φόρτωση άρθρων...