Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Χακάρισμα μέσω bluetooth – Πόσο εύκολο είναι να παραβιαστούν οι συσκευές

Viral

Η τεχνολογία Bluetooth στο μικροσκόπιο, τα σύγχρονα ακουστικά πανάλαφρα, διακριτικά, με μεγάλη εμβέλεια και κατά κανόνα ακριβά, όμως είναι ασφαλή; Και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ τι γίνεται; Με τα ηχεία; Τα μεγαλύτερα δίκτυα αναρωτιούνται.

Ο φόβος αδιανόητος όταν επιστήμονες και μεγάλες ιστοσελίδες grosso modo θα πουν πως τίποτα και κανείς δεν είναι ασφαλής και μάλιστα δεν χρειάζεται καν να κατέβει κάποιο πολύπλοκο λογισμικό. Απλά οι χάκερ μπαίνουν στο ακουστικό και ακούν.

«Ο κίνδυνος είναι σημαντικός. Το bluetooth είναι μια από αυτές τις τεχνολογίες που αρχικά σχεδιάστηκε χωρίς μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια», ανέφερε ο Christophe Doche. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για αβλαβή πρόσθετα, όπως ακουστικά.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να στείλουν μέσω Bluetooth που χακάρουν μηνύματα στο κινητό, να μπουν σε ηχεία και ακουστικά ή και στα συστήματα του αυτοκινήτου.

Δεν είναι μία θεωρία συνωμοσίας θα πουν οι ειδικοί και θα θυμίσουν πως η Καμάλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τα είχε βάλει με τα ασύρματα ακουστικά της.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ένας γείτονας μπορεί να χακάρει τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα με Bluetooth να τα κάνει δικά του ή απλά να τα καταστρέψει. 

Ακόμα και οι κατάσκοποι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Bluetooth. Οι ειδικοί θα συστήσουν προσοχή.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέιλορ Σουίφτ: Συνελήφθη ο stalker της τραγουδίστριας – Η παρακολούθηση, οι απειλές και ο… Τράβις Κέλσι

Συνελήφθη ένας ύποπτος άνδρας που φέρεται να παρακολουθούσε και είχε εξαπολύσει απειλές εναντίον της Τέιλορ Σουίφτ και του συντρόφου της, Τράβις Κέλσι, στο Γκελζενκίρχεν της Γερμαν...

Εντοπίστηκε νερό σε μυστηριώδη εξωπλανήτη

Νερό εντοπίστηκε σε μυστηριώδη εξωπλανήτη. Ομάδα αστρονόμων παρουσιάζει την ανακάλυψη νερού στην ατμόσφαιρα ενός εξαιρετικά ζεστού εξωπλανήτη που είναι επίσης ένας από τους πιο «με...

Φόρτωση άρθρων...