Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Χανιά: Ψαράδες έπιασαν καρχαρία 200 κιλών!

Viral

Έναν καρχαρία τύπου σαπουνά έπιασε στο αγκίστρι του ένας ερασιτέχνης ψαράς από τα Χανιά. Ο Χρήστος Μαντινάκης που είχε πάει για ψάρεμα ανοιχτά από την Γραμβούσα με το φουσκωτό σκάφος του, ξαφνιάστηκε όταν κατάλαβε ότι στο αγκίστρι του έχει πιαστεί κάτι μεγάλο.
 

Χρειάστηκαν δύο ώρες μαζί με τον φίλο του, που είχαν πάει μαζί για ψάρεμα, μέχρι να καταφέρουν να ανεβάσουν το θήραμα τους στην επιφάνεια.

Όταν οι δύο φίλοι είδαν ότι επρόκειτο για καρχαρία, ο σαπουνάς ήταν ήδη εξαντλημένος καθώς είχε στο στόμα του περισσότερα από 20 αγκίστρια και κομμάτια από ανοξείδωτο σύρμα και όπως είπαν στην ΕΡΤ οι δύο ψαράδες που γνωρίζουν πως ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους μειώνεται επικίνδυνα, οι δυνατότητες να επιβιώσει ακόμα και αν έκοβαν την πετονιά ήταν ελάχιστες.

Μάλιστα πριν από δύο χρόνια ο Χρήστος Μαντινάκης είχε πιάσει και πάλι έναν καρχαρία στα νερά των Χανίων αλλά τον ελευθέρωσε.

Ο καρχαρίας που πιάστηκε σε βάθος 500 μέτρων με αγκίστρια ζύγιζε περίπου 200 κιλά, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή ανοιχτά της Γραμβούσας στο παρελθόν έχουν αλιευθεί και άλλα καρχαριοειδή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περού: Ανακαλύφθηκε νέο είδος σαύρας (εικόνες)

Ένα νέο είδος σαύρας ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων στο νοτιοανατολικό Περού. Το νέο είδος, το οποίο ονομάστηκε «Proctoporus titans», βρέθηκε στην Πούνα των Άνδεων. «Το εθν...

Αυτή θα είναι η διατροφή του μέλλοντος

Προϊόντα χειροποίητα που δεν έχουν το τέλειο σχήμα, μπλε και μαύρο φαγητό, και κρέας από …αέρα θα περιλαμβάνει η διατροφή των σημερινών 15χρονων στο σύντομο μέλλον. Όλα αυτά σε...

Φόρτωση άρθρων...