Ένα καλό εστιατόριο αντανακλά την προσωπικότητα του σεφ.

 

Ο τρόπος που σκέφτεται, λειτουργεί, αναπνέει και ζει ο σεφ περνάει στα πιάτα που δημιουργεί.  Πιάτα με προσωπικότητα, με παράδοση, με ιστορία αλλά με ευρωπαϊκές (κυρίως ιταλικές) είναι αυτά που δημιουργεί ο σεφ Βασίλης Παπικινός για να τις σερβίρει συνέχεια στον Αλευρόμυλο.

 

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Ο ίδιος μιλάει στο lykavitos.gr για τα πιάτα του που μυρίζουν… Μήλο αλλά και πως τα έχει εξελίξει. Θυμάται τα πιταράκια που του έφτιαχνε η γιαγιά του και ο ίδιος φροντίζει να τα σερβίρει όπως τα γευόταν εκείνος στον Αλευρόμυλο. 

 

 

 

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και φέτα 

    

 

Πιστεύεις και επενδύεις στα υλικά που γεννά η μηλέικη γη;

«Τα ντόπια Μηλεΐκα, κυκλαδίτικα και ελληνικά υλικά, οι πρώτες ύλες δηλαδή τις οποίες τις θεωρώ κορυφαίες στον γαστρονομικό παγκόσμιο χάρτη είναι αυτές που δίνουν μια αυθεντικότητα και μια ποιότητα στα φαγητά».

 

 

 

 

Έχεις υλικά για σαλάτα προσθέτεις καλαμποκάλευρο και ελάχιστο σιμιγδάλι , ελαιόλαδο και κανείς ένα ρευστό μείγμα ,λαδώνεις ένα σκεύος, προσθέτεις αυτό το μείγμα και ψήνεις για λίγα λεπτά -Φτιάχνεις και μια κρέμα Φέτας και σερβίρεις

 

 

Ο συνδυασμός των υλικών με την ιταλική τεχνοτροπία και σκέψη δίνουν άλλο αποτέλεσμα;

«Οι  ιταλικές συνταγές κυρίως του νότου μοιάζουν απίστευτα με δικές μας λόγω ακριβώς των πρώτων υλών προεξάρχοντας του ελαιόλαδου. Και ναι θεωρώ ότι τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στα πιάτα. Οι συνδυασμοί είναι απολαυστικοί και ιδιαίτεροι και ταυτόχρονα οικείοι στους ουρανίσκους μας».

 

 

 

 

 

 

Η γεύση των Κυκλάδων, η νοστιμιά των Κυκλάδων, ο γαστρονομικός πλούτος των Κυκλάδων ,βρίσκεται στις πρώτες ύλες των Κυκλάδων κατά κύριο λόγο. Τραγανά τσίπς μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας, σκόρδου και βασιλικού

 

 

Ποιες είναι οι δικές σου σπεσιαλιτέ και καινοτομίες στα πιάτα σου; 

«. Σπεσιαλιτέ δεν θα χαρακτήριζα κάποια πιάτα μου, αλλά σίγουρα αγαπημένα θα τα Δηλαδή έχω πάρει την ιταλική παραδοσιακή καπονάτα και την έχω παντρέψει με ρεβίθια και μαυρομάτικα φασόλια. Τις ταλιατέλες τους με μπακαλιάρο, ντοματοπελτέ και σκορδαλιά, τα μοσχοχτάποδά τους με διάφορα λαχανικά».

 

 

 

 

 

 

 

Αμπελοντολμαδάκια με πικάντικες πιπερίτσες και μάραθο, με μια κρέμα γιαουρτιού -ξυνομυζήθρας για συνοδευτικό

 

Τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος από τα χέρια σου;

«Νομίζω ακριβώς αυτά που αγαπάω περισσότερο, δηλαδή πιάτα με λαχανικά, κρέας, πάστα και όσπρια. Θεωρώ ότι την μαγειρική δεν την κατέχεις ποτέ σε πολύ μεγάλο βαθμό, απλά κάθε μέρα μαθαίνεις όλο και περισσότερο και γίνεσαι "σοφότερος" σε παρασκευές και πιάτα».

 

 

 

 

 

 

 

 

Βλήτα τσιγαριστά με ντοματίνια, μαραθόσπορο και αλιάδα Μήλου

 

 

 

 

 

 

 

Συνδυασμός Μανούρας Μηλεικης με Μελιτζανοπίλαφο με ντομάτα , κρεμμύδι, βασιλικό και μαϊντανό 

 

 

Μουσακάς με φάβα by Alevromylos

 

Πιάτο βασισμένο πάνω στα υλικά και τον τρόπο παρασκευής της Σιτσιλιανικης Caponata με μια πιο Κυκλαδίτικη μάτια και σερβίρεται στον Αλευρόμυλο

 

 

 

 

 

Μύρισε καλοκαίρι ,μύρισε σκόρδο και μπελτές

 

«Μπαλάκια» ζυμωμένα με ανθότυρο ανάλατο Μήλου ,πεπόνι και δυόσμο ... Λίγο θυμαρίσιο Μηλέικο μέλι για γλυκάδα και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης για φινίρισμα Μόνο στον Αλευρόμυλο

 

 

 

 

Πληροφορίες

  • Tηλ: 2287- 023117
  • Μήλος, Μήλος - Παρασπόρος, 84800, ΚΥΚΛΑΔΩΝ