Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Αρσένης Χρυσοφάκης: Ο barista που χώρεσε την γεύση και την γνώση του καφέ σε μια κάψουλα

Το Barista Speciality Blend είναι το στέκι πολλών νέων της δυτικής Αττικής  

 

Στις ποικιλίες Speciality κρύβεται το μυστικό 

 

Από το 2013 έχει φέρει την επανάσταση στους καφέδες στο Περιστέρι.

Το μαγαζί του το Barista Speciality Blend μπορεί να είναι μακριά από την πιάτσα των café κατάφερε να γίνει στέκι για πολλούς κατοίκους της πόλης του Περιστερίου.  

Έρχονται από όλη την Αθήνα για να απολαύσουν τις μοναδικές speciallity ποικιλίες του καφέ αλλά και τρομερά σνακ του στην ήρεμη αυλή του που είναι μια  όαση για την πόλη.  

kafes
Μπροστά από τις συσκευασίες με τις κάψουλες του αλλά και τα βραβεία κοινού που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια το Barista Speciality Blend επιβεβαιώνοντας πως είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια της νεολαίας της πόλης

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ο Αρσένης Χρισοφάκης κάνει συνεχώς καινοτομίες και μιλάει για την τελευταία του στο lykavitos.gr. Και ποια είναι αυτή; Κατάφερε να χωρέσει την τέχνη και την γεύση των καφέδων του σε μια μικρή κάψουλα.  

Η ιδέα που του ήρθε στο πρώτο lockdown την καλλιέργησε. Άρχισε τους πειραματισμούς και τελικά τα κατάφερε. Τώρα ο επόμενος στόχος είναι όσοι δοκιμάζουν τους καφέδες του, φεύγοντας να τους παίρνουν και σε μια κάψουλα αλουμινένια. 

 

kafes
Ο εσωτερικός χώρος είναι ζεστός

 

kafes
Χαμογελαστός πίσω από τον πάγκο του

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα με τις κάψουλες αλουμινίου;

«Η ιδέα για τις κάψουλες μου ήρθε στο πρώτο lockdown. Είχα πάρει κάψουλες που τις και άρχισα τους πειραματισμούς.  Έψηνα διαφορετικούς καφέδες και τους έβαζα μέσα. Η δυσκολία ήταν ότι πρέπει να συμπυκνώσεις λίγα γραμμάρια εσπρέσο και να είναι ο καφές και αρωματικός και γευστικός. Και τελικά τα κατάφερα. Βρήκα το μείγμα και έφτιαξα κάψουλες αλουμινίου με άζωτο για να διατηρείται φρέσκος ο καφές».

kafes
Τα σχέδια από τους καφέδες που φτιάχνει είναι πολύ ιδιαίτερα

 

Ποια είναι η διαφορά από αυτούς του εμπορίου;

«Οι περισσότεροι για να ρίξουν την  τιμή της κάψουλας διαλέγουν καφέδες τρίτης και τέταρτης ποιότητας οι οποίοι το μόνο που σου προσφέρουν είναι η κρέμα που βλέπεις στο φλυτζάνι. Η γεύση που βγάζουν οι κάψουλες του εμπορίου είναι συνήθως καμένη και πικρή. Αν ανοίξει κανείς την κάψουλα του θα δει πως ο καφές είναι μαύρος και αν τον μυρίσει τότε θα διαπιστώσει την διαφορά και την κακή ποιότητα καφέ».

 

kafes
Η ήσυχη αυλή του 

 

barista

 

Η αυλή του Barista Speciality Blend αποτελεί προορισμό για πολλούς στην πόλη…

«Όταν φτιάχναμε το café θέλαμε έναν χώρο που θα άρεσε και σε εμάς να καθόμασταν. Η αυλή ηρεμεί, χαλαρώνει και σε κάνει να απολαύσεις με ηρεμία τον καφέ σου και να επικοινωνήσεις με τον άνθρωπο που τον μοιράζεσαι. Οι στιγμές οι όμορφες είναι λίγες και πρέπει να συνοδεύονται από ωραίο καφέ… Αυτό είναι που προσφέρουμε εμείς στο Barista Speciality Blend. Πολύ ωραίο καφέ, σε χαλαρό και ήρεμο περιβάλλον».

kafes
Ο εξωτερικός χώρος του café 

 

kafes
Προσεγμένος και ο χώρος έξω

 

Πέρα από τις εκλεκτές ποικιλίες καφέ τι άλλο σερβίρετε;

«Τα σάντουιτς μας είναι φρεσκότατα και χορταστικά, οι πίτες μας επίσης όπως και τα κρουασάν.

 Τα λαχταριστά, αφράτα Pancakes, με αρωματικό βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, μπανάνα και επιλεγμένους ξηρούς καρπούς είναι  ένα απολαυστικό πρωϊνό που θα σε κρατήσει όλη μέρα και το σερβίρουμε μαζί με υπέροχους καφέδες».

kafes
Το λαχταριστό σάντουιτς 

 

kafes
Η πάντα φρέσκια πίτα ημέρας

Τι να δοκιμάσετε

 

Σίγουρα το πρωινό είναι πολύ δυνατό στο Barista Speciality Blend. Συνδυάστε το καφέ σας με τα Pancakes τους και ρωτήστε τους τι πίτα έχουν ετοιμάσει (κάθε μέρα φτιάχνουν διαφορετική για να είναι φρέσκια). 

 

kafes
Η αποθέωση, αλλιώς λέγεται και λαχταριστό, αφράτο Pancake, με αρωματικό βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, μπανάνα και επιλεγμένους ξηρούς καρπούς

Τα σάντουιτς είναι πολύ δυνατά. Επίσης ζητήστε να σας κάνουν στο καφέ ένα σχέδιο ιδιαίτερο… θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα

 

barista
kafes
Πίτα και καφές, σίγουρα ένα πιο «μπρουτάλ» πρωινό 

 

kafes
Τάρτα αμυγδάλου με λεμόνι

 

 

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 210- 5773951
Πλατφόρμες: Εξυπηρετεί e-food 
Διανομή κατ'οίκον: Καλύπτει την περιοχή του Περιστερίου
Κοντά στο Μετρό του Περιστερίου 
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 4

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...