Στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην Περικλέους 11 δεσπόζει ένα από τα πιο υπέροχα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.  

Ο lykavitos.gr το επισκέφθηκε και συνάντησε τον Μανώλη Παπαχρήστο ένα από τους ιδιοκτήτες αυτού του υπέροχου ζαχαροπλαστείου. 

 

 

 

 

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

«Τα γλυκά είναι η ζωή μας. Θέλουμε να προκαλούμε μια γλυκιά αίσθηση στον κόσμο και πιστεύω ότι το πετυχαίνουμε. Δίνουμε βάση στην πρώτη ύλη και  σε συνδυασμό με το μεράκι μας και την προσήλωση μας θαρρώ πως δημιουργούμε γλυκά που αποτελούν σημείο αναφοράς», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr.

Από μικρός ο κ. Παπαχρήστος λάτρευε την κουζίνα. Καθόταν για ώρες. Μαγείρευε από μικρή ηλικία όμως η ζαχαροπλαστική τον σαγήνευε. Οι σπουδές του σε αυτήν ήταν μονόδρομος. Γεννήθηκε για να γίνει ένας από τους πιο καταξιωμένους pastry chef στην Ελλάδα. 

 

 

 

Όση ώρα κάναμε την συνέντευξη μας διέκοπταν συνεχώς οι πελάτες που έμπαιναν, «Νιώθω χαρούμενος που προσφέρω στον κόσμο γλυκά, γλυκά που τον κάνουν να αλλάξει την συμπεριφορά του προς το καλύτερο», λέει.

 

 

 

 

 

Μια από τις πελάτισσες ζήτησε παγωτό. Της επισήμανε πως είναι φτιαγμένο από γάλα πρόβιο. «Το φέρνουμε από στάνη, είναι δικό μας. Ποντάρουμε στα αγνά υλικά γιατί θέλουμε να προσδώσουμε στον κόσμο μια διαφορετική εμπειρία γεύσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: 

  • Emmanuel patisserie
  • 213- 0335533
  • Περικλέους 11, Μαρούσι