Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Ένα θρεπτικό πρωινό για να έχετε ενέργεια μες στην ημέρα (photos)

Μέχρι στιγμής, είναι αυτονόητο ότι το πρωινό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, και η λαϊκή ρήση που λέει ότι «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος».

Έρευνες δείχνουν ότι η τροφοδοσία του σώματός σας πριν βγείτε έξω από την πόρτα του σπιτιού σας μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικούς, να περιορίσετε τις επιθυμίες σας και ακόμη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Προσοχή, όμως, καθώς οι επιλογές του πρωινού σας μπορεί να σας παχύνουν.

Η επιθυμία για ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας, pancakes με σοκολάτα ή δημητριακά με ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο στόχο σας. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν απολαμβάνετε καμία από αυτές τις ανθυγιεινές επιλογές πρωινού.

pligouri

Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεστε για ένα δυναμικό ξεκίνημα ημέρας είναι χορταστικούς και νόστιμους υδατάνθρακες για να σας κρατήσουν πραγματικά. Ωστόσο, εδώ είναι που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς όλοι οι υδατάνθρακες δεν δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο, ούτε έχουν τα ίδια οφέλη. Ενώ οι απλοί υδατάνθρακες, όπως τα κουλούρια, αυξάνουν γρήγορα και μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας -κάτι που οδηγεί σε λαχτάρα αργότερα- οι πλούσιοι σε φυτικές ίνες υδατάνθρακες θα σας κάνουν να νιώθετε χορτασμένες (και να καίτε θερμίδες!) όλη την ημέρα.

Πέντε επιλογές για να αποκαλύψετε τον ριζικά λαμπερό εαυτό σας», συνιστά το πλιγούρι βρώμης ως βασική επιλογή πρωινού για οποιονδήποτε. Ένα μπολ είναι γεμάτο με υγιεινές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και η μαστιχωτή υφή του σας αναγκάζει να τρώτε αργά, κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτες πιο γρήγορα. Καθώς το σώμα σας μετατρέπει αυτούς τους καλούς υδατάνθρακες σε ενέργεια, ο μεταβολισμός σας λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα, καίγοντας θερμίδες στην πορεία.

pligouri

Και δεν είναι μόνο αυτό. «Οι άνθρωποι που τρώνε καλούς υδατάνθρακες όπως το πλιγούρι βρώμης έχουν περισσότερη ενέργεια, μειώνουν την επιθυμία για ζάχαρη, χάνουν περισσότερο βάρος και ακόμη έχουν πιο τακτικές κενώσεις».

Συνδυάστε, λοιπόν, ένα μπολ βρώμης χωρίς γεύση με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή κινόα για μια επιπλέον προσθήκη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

pligouri

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Κατά 6,2 χρόνια αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως την τελευταία 30ετία - Ο παράγοντας Covid-19

Κατά 6,2 χρόνια αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής από το 1990, καθώς αντιμετωπίστηκαν κύριες αιτίες θανάτου, όπως η διάρροια, οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, τα εγκεφαλικά επει...

Φόρτωση άρθρων...