Πέμπτη
18 Δεκεμβρίου 2025

Έρευνα: Ιάπωνες επιστήμονες ενοχοποιούν και το λίγο αλκοόλ

Ευ ζην

Ακόμα και η ελαφριά (έως μέτρια) κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, υποστηρίζει μία νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Μάλιστα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι αν κάποιος θέλει να εξαλείψει τον κίνδυνο να εκδηλώσει καρκίνο, ουσιαστικά θα πρέπει να μην πίνει καθόλου αλκοόλ.

Αρκετές μελέτες στο παρελθόν έχουν συνδέσει την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου, σύμφωνα, όμως, με τη νέα μελέτη ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης αυξάνουν τον κίνδυνο.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες διαπίστωσαν μία σχεδόν γραμμική συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ και τον κίνδυνο καρκίνου, δηλαδή όσο αυξάνει η πρώτη, τόσο αυξάνει ο δεύτερος.

Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μίας μερίδας αλκοόλ την ημέρα (23 γραμμάρια αιθανόλη ή μία μπίρα μεγάλη ή ένα ποτήρι κρασί των 180 ml ή ένα ποτήρι ουίσκι των 60 ml) επί δέκα χρόνια ή δύο μερίδων για πέντε χρόνια αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά περίπου 5%.

Όσοι πίνουν δύο ποτά την ημέρα έχουν αυξημένο κίνδυνο άσχετα με το πόσο καιρό είχαν αυτήν τη συνήθεια…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βιταμίνη C: Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα

Ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η βιταμίνη C. Παράλληλα, η βιταμίνη C υποστηρίζει την επ...

Σου λείπει πρωτεΐνη; Δες τα σημάδια

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη. Μάλιστα, δεν την συμπεριλαμβάνουν καν στο πρώτο γεύμα της ημέρας. «Για παράδειγμα, στην Ισπανία, τρώμε pan con tomate...

Φόρτωση άρθρων...