Παρασκευή
19 Δεκεμβρίου 2025

Έρευνα: Πόση σημασία έχει ποια ώρα τρώμε

Ευ ζην

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Υγείας της Αυστραλίας κατέγραψαν την επίδραση της λεγόμενης «χρονικά καθορισμένης διατροφής» σε 15 άνδρες για μία εβδομάδα.

Οι ερευνητές κατέγραφαν καθημερινά την ανταπόκριση της γλυκόζης στο αίμα ανάλογα με κάθε γεύμα και παρατήρησαν ότι η χρονικά περιορισμένη διατροφή συντελούσε σε βελτιωμένο έλεγχο της γλυκόζης, ανεξαρτήτως του πότε οι άνδρες επέλεγαν να σταματήσουν να τρώνε.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν, ότι το πότε και όχι το τι τρώμε, μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα. Οι άνδρες που διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 περιόρισαν την διατροφική πρόσληψη σε ένα εύρος εννέα ωρών την ημέρα», ανέφερε η Δρ. Χέιλμπρον.

Και κατέληξε αναφέροντας ότι «η χρονικά εστιασμένη σίτιση αποδεικνύει ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε ό,τι μας αρέσει και μέχρι σήμερα το θεωρούμε «κακό».

Αλλά αν το τρώμε την κατάλληλη στιγμή της ημέρας, όταν το σώμα μας είναι βιολογικά ικανό να διαχειριστεί το διατροφικό φορτίο και το σημαντικότερο, όταν έχει τον χρόνο να το διαχειριστεί, τότε δίνουμε στον οργανισμό μας περισσότερο χρόνο να επανέλθει σε ισορροπία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βιταμίνη C: Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα

Ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η βιταμίνη C. Παράλληλα, η βιταμίνη C υποστηρίζει την επ...

Γιατρός του Χάρβαρντ αποκαλύπτει εφτά τροφές που βοηθούν στη μείωση του σπλαχνικού λίπους

Επτά φυσικές τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σπλαχνικού λίπους, το οποίο συνδέεται με σοβαρές παθήσεις. Αυτές τις τροφές αποκαλύπτει ο Dr. Saurabh Sethi, διακεκριμένος γ...

Φόρτωση άρθρων...