Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Φάβα με μανιτάρια (Συνταγή)

Ευ ζην

Μαρία Κυριμλίδη, Μελλίσι Γιαννιτσών

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φάβα
- 5 ποτήρια νερό
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (σε κομμάτια)
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (της αρεσκείας σας)
- Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό (εγώ τη μούλιασα όλο το βράδυ αλλά δεν χρειάζεται τόσο. Μερικές ώρες αρκούν). Έπειτα, τη βάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό (μέχρι να την καλύπτει). Όταν αρχίσει να βράζει και ξεκινήσει να αφρίζει, αφαιρούμε με κουτάλι τον αφρό, προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη φάβα μέχρι να πιει όλο το νερό. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή. Με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε την φάβα για να γίνει σαν πουρές.

2. Για το γαρνίρισμα, σε τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και φρέσκα μανιτάρια, κομμένα. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν μαζί με το δεντρολίβανο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ψιλοκομμένο. Αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε την φωτιά. Βάζουμε την πολτοποιημένη φάβα σε πιάτο και από γαρνίρουμε τα σοταρισμένα φρέσκα μανιτάρια.

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά
Mερίδες: 5

ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ βρίσκεται το 66ο ΤΕΥΧΟΣ (ΜΑΡΤΙΟΥ) του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) με 65 μοναδικές συνταγές γραμμένες απόκλειστικά από τους αναγνώστες του.
+ Αν θέλεις και εσύ να συμμετεχεις σ' αυτή τη τεράστια παρέα του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) δεν έχεις παρά να μας στείλεις με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, Ισόγειο, Atrina A', Τ.Κ. 15121, Παράδεισος Αμαρουσίου Αττικής) συνταγές που φτιάχνεις στους φίλους, στην οικογένεια, στην/στον αγαπημένο σου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...