Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Gustav: Μια γαστρονομική όαση στην καρδιά της πόλης

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα διαμαντάκια της πρωτεύουσας - Οι γευστικές δημιουργίες της Ελπίδας Σιδέρη αποτελούν πόλο έλξης

Είσαι στο κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά της πρωτεύουσας ακριβώς στην Πανεπιστημίου στο σημείο ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Ομόνοια και θες να αποφύγεις τη βουή της πόλης και να απολαύσεις έναν καφέ, ή ένα ψαγμένο φαγητό ή ένα γλυκό ιδιαίτερο κάτω από τον ήλιο της πόλης. 

Αυτό φαντάζει σχεδόν απίθανο… και όμως δεν είναι  καθώς υπάρχει κρυμμένο ένα πολύ ιδιαίτερο μαγαζί.

Ο λόγος για το Gustav το οποίο βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου Atrium και η είσοδος του είναι από την  Χαριλάου Τρικούπη.

Το Gustav εμπνεύστηκε το όνομά του από τον Gustav Klimt, λέει χαρακτηριστικά στον lykavitos.gr ένας εκ των υπευθύνων ο οποίος στην συνέχεια υπογραμμίζει πως πρόκειται για έναν χώρο που είναι κύτταρο πολιτισμού καθώς πέραν του καφέ και των πολύ ιδιαίτερων πιάτων που σερβίρει γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και βραδιές με live μουσική (κυρίως jazz).

Με ευρωπαϊκή φιλοσοφία με προσανατολισμό την τέχνη

«Το Gustav  βγάζει ηρεμία, την ημέρα έχει πάρα πολύ φως, είναι προστατευμένο από την βουή της πόλης. Κάποιοι δε μας λένε ότι τους θυμίζει έντονα Ευρώπη γιατί εκεί υπάρχουν τέτοια αίθρια.  Νομίζουμε ότι μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις μορφές τέχνης. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις παρουσιάσεις βιβλίων σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους. Έχουμε ετοιμάσει πολλά live, σίγουρα θα ξεκινήσουμε να έχουμε και εκθέσεις ζωγραφικής».

Και after office

«Αυτό που παρατηρώ είναι ότι το τελευταίο διάστημα έρχονται πολλοί εργαζόμενοι του κέντρου να συζητήσουν μετά τη δουλειά τους. Και αυτό επειδή το Gustav είναι ένα  café, ένας πολυχώρος που εκπέμπει όπως είπα και πριν την ηρεμία. Εδώ μπορεί να συναντήσει κανείς πολλούς ηθοποιούς να διαβάζουν το σενάριο τους. Πρόκειται για ένα café με πρόσημο τον πολιτισμό ο οποίος έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Το δυνατό του χαρτί…η κουζίνα 

Για να επισκεφθεί κανείς το Gustav  έχει έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο. Και ποιος είναι αυτός; Η σαγηνευτική κουζίνα του. Τα πιάτα που βγαίνουν δια χειρός της Ελπίδας Σιδέρη, είναι εξαίσια, είναι μοναδικά, αποπνέουν μια ευρωπαϊκή κουλτούρα, Κι όχι άδικα, καθώς η κα. Σιδερή έχει διατελέσει μέλος κουζινών με μεγάλη παράδοση και ιστορία. Ωστόσο η ίδια έχει ταξιδέψει πολύ στις σκανδιναβικές χώρες και έχει προσαρμόσει την γαστρονομική τους κουλτούρα στις συνταγές της. 

Στο Gustav σερβίρεται  μία τάρτα μήλου με περγαμόντο και ένα γλυκό με διπλή σοκολάτα, μαρμελάδα λεμόνι και λίγες σταγόνες φίνου ελαιόλαδου. Αυτό το έδεσμα που ξεπερνά κάθε φαντασία είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά γλυκά που έχετε δοκιμάσει. Η Ελπίδα Σιδέρη το φτιάχνει με μεράκι και δεν είναι  λίγοι αυτοί που επισκέπτονται το Gustav για να το δοκιμάσουνε το συγκεκριμένο πιάτο. Βέβαια η νεαρή ζαχαροπλάστης φτιάχνει και άλλα όπως μπισκότα και τα κέικ ημέρας, τα ψωμάκια βουτύρου, τις σπιτικές μαρμελάδες και τα αλείμματα. Όλα είναι  από τα χέρια της φτιαγμένα.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης  σάντουιτς με προζυμένια φοκάτσια (αλλά και τις βάφλες Λιέγης, δηλαδή βάφλες που γίνονται με ζυμάρι brioche. Τις τελευταίες θα τις βρεις μεταξύ 12.00 και 17.00 σε μία γλυκιά (με αφράτη κρέμα βανίλιας και chocolate drops) και μία αλμυρή εκδοχή (με μπεσαμέλ, γαλοπούλα, τυρί μιμολέτ, μελάτο αυγό και λάδι μυρωδικών). Υπάρχουν επίσης μερικές χορταστικές σαλάτες, όπως και ωραία πλατό τυριών-αλλαντικών για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Επίσης πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε φλαν με κανέλα και βανίλια ή μηλόπιτα. Πραγματικά πρόκειται  για γευστική εμπειρία.

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

 

Πληροφορίες 

  • Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3643563, www.gustav.gr, Fb: Gustav Café Athens, Instagram: @gustav.athens, 
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη: 07.30-23.00, Παρασκευή: 07.30-01.00, Σάββατο: 09.00-01.00, Κυριακή: 16.00-23.00

 

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

 

gystav

 

gystav

 

gystav

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Φόρτωση άρθρων...