Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η άγνωστη Ελλάδα μέσα από τα social media της Ελεάννας Κιούκη

Η Ελεάννα Κιούκη είναι μια νέα κοπέλα που μέσα από τα social media της προβάλει το μωσαϊκό της ελληνικής φύσης.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Έχει χιλιάδες ακολούθους στο tik-tok, στο Instagram και στο youtube.  

Μέσα από τις περιηγήσεις της γινόμαστε και εμείς συνοδοιπόροι σε άγνωστα μονοπάτια της πανέμορφης χώρας μας. Από την πλευρά της η Ελεάννα μιλώντας στο lykavitos.gr  δηλώνει εντυπωσιασμένη από τα μέρη της Ελλάδας που ανακαλύπτει και παρουσιάζει.

Ανακαλύπτεις άγνωστες γωνιές της Ελλάδας και τις μοιράζεσαι με τον κόσμο μέσω των social media σου. Πώς προέκυψε αυτό το εγχείρημα;

Το  «The Cookie Traveller» μαζί με τη σειρά «Πας Γη-ρεύοντας» ξεκίνησαν, όταν πια αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο, κατάλαβα πως αυτό που ήθελα να κάνω για μια μετέπειτα περίοδο ήταν να ταξιδέψω κι όχι να μπω απευθείας στο επάγγελμα του μηχανικού. Έτσι, η όλη ιδέα γεννήθηκε τελείως αβίαστα, κυρίως από χόμπι και ευχαρίστηση, αξιοποιώντας την λατρεία μου για τις πεζοπορίες, την ελληνική φύση και τα βουνά της, καθώς και την τέχνη της φωτογραφίας/επεξεργασίας βίντεο.

Στο προφίλ/κανάλι μου, εκτός από όμορφους βουνίσιους προορισμούς για πεζοπορίες, προωθώ γενικότερα έναν καλύτερο, πιο βιώσιμο, τρόπο ζωής, διαμένοντας σε εναλλακτικούς προορισμούς και καταλύματα, αλλά και πραγματοποιώντας δραστηριότητες που φέρνουν τους ανθρώπους σε επαφή με τη φύση, πάντα με σεβασμό προς αυτή.

 

diakopes

 

Ποια είναι τα μέρη που σε ξάφνιασαν...;

Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής τα Τζουμέρκα - πραγματικά ευλογημένος τόπος. Ειδικότερα, ένιωσα πραγματικό δέος αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον υψηλότερο καταρράκτη της χώρας μας – τον καταρράκτη στο Κεφαλόβρυσο! Μια μοναδική πεζοπορία – εύκολη σχετικά- που ξεκινά από το καταφύγιο Πραμάντων. Ένα ακόμα μέρος που μας συγκλόνισε εκεί, ήταν η ανάβαση που πραγματοποιήσαμε την άνοιξη στα αλπικά λιβάδια της Βερλίγκα – και είχαμε την τιμή να θαυμάσουμε από κοντά την αλπική λίμνη!
 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα-ψηφιδωτό με εναλλαγές που κόβουν την ανάσα;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι χώρα σαν την Ελλάδα μας δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Η Ελλάδα συνδυάζει διάφορα διάσπαρτα κομμάτια από άλλες χώρες σε ένα δικό της παζλ – φτιάχνοντας, όπως πολύ σωστά ανέφερες, ένα μοναδικό «ψηφιδωτό» με εναλλαγές από φυσικές ομορφιές και τοπία, που κόβουν την ανάσα και όμοιό του δεν θα συναντήσει κανείς πουθενά. Το τελευταίο δεν υποδηλώνει καμία ανωτερότητα, διότι κάθε χώρα παραμένει ξεχωριστή για αυτό που έχει και δεν είναι δυνατόν να γίνονται συγκρίσεις.

 

diakopes

 

Η ζωή τελικά είναι ένα ταξίδι; 

Χμ, δύσκολη ερώτηση! Η ζωή από μόνη της σίγουρα είναι ένα ταξίδι – θα την παρομοίαζα περισσότερο, όμως, ως μια πεζοπορία! Στη ζωή έχεις να αντιμετωπίσεις ανηφόρες, κατηφόρες αλλά και να υλοποιήσεις έναν απόλυτο σκοπό – να φτάσεις στην «κορυφή» ενός βουνού! Σε αυτή την «πεζοπορία», συνειδητοποιείς πόσο μικρός είσαι κυριολεκτικά μπροστά στον κόσμο. Έτσι και στη ζωή, όσες περισσότερες εμπειρίες βιώσεις και όσες περισσότερες γνώσεις αποκτήσεις, γίνεσαι πιο «δυνατός» για να φτάσεις αυτή την «κορυφή». Και όταν φυσικά νιώσεις ότι το έχεις πετύχει αυτό, θα πρέπει να επιστρέψεις από κει που ξεκίνησες για να κλείσει ο… κύκλος! 

 

Αν κάποιος είναι στην Αθήνα ποιο κοντινό μέρος θα του πρότεινες για απόδραση;

Υπάρχουν πραγματικά πολλοί προορισμοί που θα μπορούσε κάποιος να αποδράσει και ταυτόχρονα να μην χρειαστεί να απομακρυνθεί και πάρα πολύ από την… πολύβουη πρωτεύουσα!

  • Πέτρα, Αλίαρτος Βοιωτίας. Μισή ώρα περίπου μακριά από την πόλη της Θήβας (και 1,5 ώρα περίπου από την Αθήνα), βρίσκεται το μυστικό χωριό της Πέτρας με τους ομώνυμους καταρράκτες της. Πρόκειται για ένα χωριό ιδανικό για απόδραση σαββατοκύριακου ή συνδυαστικά μπορεί να ταιριάξει με τη γειτονική Λειβαδιά, στις Πηγές Κρύας. Must-visit spot είναι οι καταρράκτες και το ταβερνάκι του «Φαρμακοποιού» στη κεντρική πλατεία!
  • Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας. Ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο και ο καταλληλότερος για τους λάτρεις της πεζοπορίας, είναι το χωριό του Αθανάσιου Διάκου. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές εναρκτήριο σημείο για ανάβαση στο καταφύγιο των Βαρδουσίων, και από κει, στην κορυφή του Κόρακα στα 2.495 μ.
  • Λίμνη Τσιβλού, Αχαΐα. Η λίμνη Τσιβλού είναι για μια φυσική λίμνη στο νομό Αχαΐας στην Πελοπόννησο, περίπου 2,5-3 ώρες μακριά από την πόλη της Αθήνας. Πρόκειται για ένα φυσικό παράδεισο όπου οι επισκέπτες της μπορούν να διαμείνουν στα κοντινά χωριά του Μεσορρουγίου ή της Ζαρούχλας και να περάσουν ένα σαββατοκύριακο πλάι στη φύση! 
  • Δημητσάνα, Αρκαδία. Η πολυσύχναστη Δημητσάνα δεν παύει ποτέ να αποτελεί μια από τις “top” επιλογές για φθινοπωρινές εξορμήσεις. Αν την επισκεφτείτε, σίγουρα τιμήστε μια επίσκεψη στη γραφική Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου αλλά και για τους πιο «εναλλακτικούς» δοκιμάστε ράφτινγκ στο Λούσιο ποταμό.

 

 

diakopes

 

diakopes

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...