Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Fatto a mano»: Μοναδικά χειροποίητα παγωτά από φυσικές πρώτες ύλες (εικόνες & βίντεο)

«Το παγωτό είναι μαγεία, είναι μια παιδική ανάμνηση». Αυτή  είναι η λογική του Γιάννη Νύκταρη ιδιοκτήτη των καταστημάτων Fatto a Mano σε Περιστέρι και Φάληρο.

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Παγωτά πολύ ιδιαίτερα πολύ ξεχωριστά παράγονται πίσω από την βιτρίνα του καταστήματος η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό και στην συνέχεια που βλέπει πως γεννιούνται παγωτά ιδιαίτερα με βαθιές ελληνικές γεύσεις.

«Άνοιξα το 2013 μέσα στην κρίση, σε ένα σημείο στο πουθενά στο Περιστέρι. Όλα ήταν εναντίον μου, αλλά η πίστη μου σε αυτό που ήθελα να κάνω ήταν ο οδηγός μου. Στην αρχή όταν ερχόντουσαν στο μαγαζί πιτσιρικάδες και ζητούσαν γεύσεις τσιχλόφουσκα ή φερέρο. Δεν είχα γιατί έκανα τις δικές μου, αυτές που δεν μπορεί να βρει κανείς αλλού και επέμενα σε αυτή την φιλοσοφία μου και τελικά μου βγήκε σε καλό», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr ο κ. Γιάννης Νύκταρης. Και έχει δίκιο. 

 

pagwto
Ο Γιάννης Νύκταρης ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του «Fatto a mano»

 

Οι γεύσεις

 

Παγωτό ρακόμελο με  κρητική ρακί και θυμαρίσιο μέλι, παγωτό ρυζόγαλο, παγωτό μπουγάτσα, παγωτό τσουρέκι, παγωτό ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι, παγωτό με λουκούμι και φιστίκι αιγίνης κ.α.

 

Τι κάνει; Παίρνει φρέσκα φρούτα τα κόβει τα καθαρίζει μόνος του και φτιάχνει τα μοναδικά παγωτά του.

 

 

 

 

 

pagwto
Παγωτό ανθότυρο με μέλι

 

pagwto
Παγωτό ρακόμελο με θυμαρίσιο μέλι ΠΟΠ Κρήτης και τσικουδιά

 

Από την Ιταλία στο Περιστέρι 

 

Γέννημα θρέμμα Κρητικός, μεγάλωσε σε ένα χωριό του Ρεθύμνου στις Σίσσες. Ο πατέρας του αγρότης, τον μύησε σε μια λογική να αγαπά τους καρπούς της γης. Αυτό κάνει και σήμερα και η δική του δημιουργικότητα έχει ως μεταβλητή τα φρέσκα προϊόντα που γεννά η ελληνική γη.  Αλλά και η παράδοση. 

 

 

 

 

Βρέθηκε στην Ιταλία , όπου μαθήτευσε δίπλα στους καλύτερους δασκάλους την τέχνη και τα μυστικά της παραγωγής του αυθεντικού ιταλικού gelato.

 

 

 

Εκεί λοιπόν άρχισε να ζυμώνονται οι σκέψεις του. Πάνω στη μηχανή σκέφτηκε ότι αυτό που θα ήθελε στη ζωή τού είναι να ανοίξει ένα κατάστημα που θα παρασκευάζει χειροποίητο παγωτό με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Κάπου εκεί ήρθε και η ιδέα του ονόματος  «Fatto a mano» που στα ιταλικά θα πει «φτιαγμένο με το χέρι». Όσο για το logo διάλεξε έναν πειρατής (να συμβολίζει όλα τα ταξίδια που τον έφεραν σε αυτή την απόφαση) πάνω σε μια μπάλα παγωτό που χαμογελάει.

 

Τα προϊόντα του είναι ιδιαίτερα και έχουν χαρακτήρα και σίγουρα αποτελούν την ελληνική εξέλιξη του χειροποίητου παγωτού. Κάθε κουταλιά είναι μια βουτιά στα παιδιά χρόνια μας… εκεί που ανέμελοι απολαμβάναμε το δροσερό έδεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pagwto
Παγωτό φιστίκι  Αιγίνης ΠΟΠ

 

 

pagwto
Sorbet ροδάκινο

 

 

pagwto
Sorbet σοκολάτας Valhrona 

 

pagwto
Παγωτό ανανάς

 

pagwto
Παγωτό ροζ Γκρέιπφρουτ 

 

 

pagwto
Παγωτό γιαούρτι superfoods

 

 

 

Πληροφορίες

 

  • Περιστέρι: Κ. Βάρναλη 21  (πλησίον Μετρό Περιστερίου)
  • Τηλ: 210- 57 77 407
  • Π. Φάληρο: Ζησιμοπούλου 86
  • Τηλ: 210- 94 31 995
  • Θεσσαλονίκη: Παύλου Μελά 20
  • Tηλ: 2310- 25 70 17

 

Εξυπηρετεί 

  • Efood, wolt, box
     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...