Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η τέχνη του σώματος που απευθύνεται σε όλους- Η εκπαιδεύτρια Pilates Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί

Ένας από τους κυριότερους υπαίτιους για την κακή υγεία των σύγχρονων ανθρώπων είναι η λάθος στάση του σώματος, ο λάθος τρόπος αναπνοής, αλλά και γενικότερα ο σύγχρονος απαιτητικός τρόπος ζωής. Το σώμα μας αντιδρά, μας προειδοποιεί και είναι στο χέρι μας να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τα σημάδια και να φροντίσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του.

Ένα πρόγραμμα ουσιαστικής ενδυνάμωσης του ανθρώπινου σώματος που αποσκοπεί και στην ενίσχυση του οργανισμού είναι η μέθοδος PILATES, η οποία συνδυάζει την άσκηση με την πνευματική συγκέντρωση ώστε να είναι πιο αποτελεσματική. Έτσι το σώμα μας γυμνάζεται ως ένα ενιαίο σύνολο και όχι τμηματικά. Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δίνει προτεραιότητα στη συμμετρική στάση του σώματος σε συνδυασμό με τη ρύθμιση της σωστής αναπνοής. Προωθεί τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης και δυναμώνει τους κοιλιακούς μύες. Ο ασκούμενος προοδευτικά αποκτά μεγαλύτερη ευλυγισία και βελτιώνει την κίνηση των αρθρώσεών του. Αποτελεί επίσης μία ιδανική μέθοδο αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί και ως ένα είδος «φυσιοθεραπείας».

Ουσιαστικά, λοιπόν, δημιουργεί ένα είδος ισορροπίας και ελέγχου του σώματός μας που μας επιτρέπει να ανταπεξέλθουμε στις αυστηρές απαιτήσεις της καθημερινότητας με έναν μοναδικό, μαγικό τρόπο.

Η εκπαιδεύτρια Pilates Μαρία Μαραγιάννη θεωρεί ότι αποτελεί μια μορφή τέχνης που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση και απελευθερώνει θετικά συναισθήματα. Όσο απαραίτητη είναι η αρμονία στη μουσική άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο είναι απαραίτητη στη καθημερινή μας ζωή. Αρμονία σημαίνει σύνδεση, ταίριασμα ενός δομημένου συνόλου. Και η τέχνη του Pilates προσφέρει αυτήν ακριβώς την αρμονία μεταξύ σώματος και ψυχής. 

Αν και πρόκειται για μία αρκετά δυναμική μέθοδο εκγύμνασης, αποτελεί μία χαμηλής επικινδυνότητας άσκηση, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου γι΄αυτό και αναφέρεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλλο. Συνεπώς, ενδυναμώνει τους μύες χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις. Το σώμα δυναμώνει, σμιλεύεται σαν να έχει δεχθεί το άγγιγμα κάποιου γλύπτη και η διαφορά δεν αργεί να γίνει αισθητή, τόσο από τον ίδιο τον ασκούμενο, όσο και από τους γύρω του.Είναι επιτακτική η ανάγκη να το εντάξουμε στην ζωή μας και να το κάνουμε τρόπο ζωής  για όλους τους παραπάνω λόγους.

Πέρα από την βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης και της σωματικής μας υγείας, προσφέρει ευεξία, χαρά και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. 
Όπως συνήθιζε να αναφέρει και ο δημιουργός της μεθόδου JosephPilates, η μέθοδος αφυπνίζει το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα, όπως άλλωστε κάθε μορφή τέχνης.

 

pilates

 

pilates

 

pilates

 

pilates

 

pilates

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Φόρτωση άρθρων...