Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Καλύβας: Το καλύτερο σουβλάκι στο Κουκάκι (και όχι μόνο)

Σουβλάκια με κοκορέτσι και με κοντοσούβλι, αλλά και το λαχταριστό φρυγαδέλι οι σπεσιαλιτέ του

Ένα από τα καλύτερα ψητοπωλεία της Αθήνας (αν όχι το καλύτερο) βρίσκεται στο Κουκάκι, στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου  (κάθετος στην Δημητρακοπούλου) και είναι ο Καλύβας.

Ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί το 1993 και έχει γίνει από τα must της πρωτεύουσας.

 

souvlaki

 

 

soublaki

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πριν από 30 χρόνια  πρώτη φορά σήκωσαν τα ρολά ο Γιώργος και Ιωάννα Καλύβα. Έφτιαξαν αυτό το ψητοπωλείο που έμελλε να είναι ένα από τα ορόσημα της Αθήνας σε ότι αφορά τη γεύση και την ποιότητα.

Την κληρονομία αυτή έλαβαν και την συνεχίζουν  τα τρία αδέλφια ο  Κώστας, ο  Θύμιος και ο  Δημήτρης οι οποίοι μέχρι σήμερα προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα.

 

souvlaki

 

 

souvlaki

 

souvlaki

 

Ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι το σουβλάκι με το κοκορέτσι και το αντίστοιχο με το κοντοσούβλι. 

Αν κάποιος έρθεις στο μαγαζί για πρώτη φορά σύμφωνα με το Θύμιο καλύβα θα πρέπει να δοκιμάσει το φρυγαδέλι το πίτα κοντοσούβλι χοιρινό και το πίτα κοκορέτσι. 

Κάθε μέλος της οικογένειας Καλύβα έχει την ειδικότητά του. Η Όλγα τις σαλάτες, η μαμά (η κ. Ιωάννα) τα ορεκτικά, ο Θύμιος τα σουβλάκια, ο μπαμπάς τη σούβλα, ο Δημήτρης τα ψητά και ο Κώστας τα σπέσιαλ (π.χ. παϊδάκια προβατίνας). Στα ιδιαίτερα: η πίτα (αλάδωτη πάντα) σερβίρεται και με κοντοσούβλι, φρυγαδέλι και κοκορέτσι. 

Τα βράδια γεμίζει ο πεζόδρομος από φοιτητές, τουρίστες και γείτονες που δοκιμάζουν τις εξαίρετες γεύσεις του Καλύβα. Το ψητοπωλείο δίνει άλλη ζωή στο πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου.  

Τα τραπέζια είναι γεμάτα από ζουμερά φρυγαδέλια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια πληθωρικά και πατάτες. Οι τουρίστες μαθαίνουν τι σημαίνει η λέξη «σουβλάκια» στου Καλύβα.

 

 

 

souvlaki

 

souvlaki

 

souvlaki

 

 

 

info

  • Γεωργίου Ολυμπίου 12, Κουκάκι, τηλ. 2109231257
  • Εξυπηρετεί efood

 

 

souvlaki

 

souvlaki

 

souvlaki

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...