Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Καστελόριζο: Ένας πίνακας ζωγραφικής

Το Καστελόριζο είναι το νησί στο οποίο θα χαλαρώσετε με ένα φυσικό δίκτυο διαδρομών, παραλίες, ξωκλήσσια και έναν χρωματιστό οικισμό

Πολιτισμός

Μπαίνοντας στο λιμάνι στο Καστελόριζο θα αντικρίσετε ένα πολύχρωμο σκηνικό που δεν θα το περιμένετε σε ένα νησί αυτού του μεγέθους.

Πανέμορφα χρωματιστά σπίτια σε νεοκλασικό ύφος περιβάλουν όλο το λιμάνι. Πίσω τους τούφες-τούφες πεύκων, στα αριστερά ο μιναρές του παλιού τζαμιού που τώρα έχει γίνει μουσείο λαϊκής τέχνης και λίγο πιο πάνω το Κάστρο των Ιπποτών.

ι

Οικισμούς, πλην της πόλης στο λιμάνι, δεν έχει, ασφαλτοστρωμένους δρόμους εκτός από αυτόν που συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο δεν θα βρείτε, γιατί δεν τους χρειάζεται άλλωστε. Διαθέτει ένα φυσικό δίκτυο μονοπατιών και κάποιους χωματόδρομους που βγάζουν κυρίως στα διάφορα ξωκλήσια που είναι διάσπαρτα στο νησί.

Τα σούρα μπλε νερά της θάλασσας

Τι θα κάνετε λοιπόν όσο είστε στο μικρό αυτό νησί; Δροσερές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του, επισκέψεις στα αξιοθέατα που αφηγούνται την ιστορία του, πεζοπορίες στα μονοπάτια του για να χορτάσετε θέα στη θάλασσα, θα απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις, παραδοσιακά πανηγύρια αλλά και υπέροχες συζητήσεις με τους ακρίτες.

ξ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς ενδείξεις για ανθρώπινη παρουσία στην Παταγονία ανατρέπουν τα δεδομένα (εικόνες)

Μελέτη λιθικού υλικού από τις περιοχές Πιλάουκο και Λος Νότρος στη βορειοδυτική Παταγονία στη Νότια Αμερική διεξήγαγαν αρχαιολόγοι, αποκαλύπτοντας στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας στη...

Φόρτωση άρθρων...