Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Λίμνη Πλαστήρα: Ένας υπέροχος προορισμός της Θεσσαλίας (photos)

Η Λίμνη Πλαστήρα αδιαμφισβήτητα είναι από εκείνα τα σημεία που έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με την Καρδίτσα.

Και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν πρόκειται για έναν τόπο μαγικό, που η φύση προίκισε απλόχερα με το μεγαλείο της; Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ -ιδιαιτέρως το φθινόπωρο με τα ζεστά του χρώματα- μόνο γοητεία ασκούν στον επισκέπτη, κάνοντάς τον να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της.

Λίμνη Πλαστήρα – Το κόσμημα του νομού Καρδίτσας

Όποια εποχή του χρόνου κι αν επισκεφτεί κανείς τη λίμνη Πλαστήρα η φυσική ομορφιά της είναι τέτοια που, στην κυριολεξία, δεν χορταίνεται. Ωστόσο, το φθινόπωρο έχει την τιμητική του εδώ, καθώς η φύση πήρε τα πινέλα της και σχεδίασε τον πιο αγνό, γαλήνιο και συνάμα πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής.

Η λίμνη, σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας στο οροπέδιο της Νεβρόπολης σε υψόμετρο 750 μέτρων, δημιουργήθηκε όταν φτιάχτηκε το φράγμα στον ποταμό Ταυρωπό το 1959, στο νότιο άκρο της. Η έκτασή της αγγίζει τα 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το βαθύτερο σημείο της φτάνει ακόμη και τα 60 μέτρα ενώ το νερό της χρησιμοποιείται τόσο για άρδευση, όσο και για ηλεκτροπαραγωγή.

Τα χωριά γύρω από τη λίμνη

Συνολικά δεκαοχτώ χωριά «αγκαλιάζουν» τη λίμνη, με το καθένα από αυτά -πιο χαμηλών τόνων ή πιο τουριστικά- να προσφέρει και μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες του.

Ωστόσο, το πιο τουριστικά ανεπτυγμένο είναι το Νεοχώρι, το οποίο προσφέρει απρόσκοπτη, πανοραμική θέα στη λίμνη, καθώς και τα Καλύβια Πεζούλας αλλά και η Νεράιδα.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της λίμνης, επίσης, συγκαταλέγονται ο Νερόμυλος Ανθοχωρίου, το εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη και η Μονή Κορώνας.

Οι δραστηριότητες στη λίμνη

Όσοι λατρεύουν τις δραστηριότητες θα λατρέψουν και τη λίμνη Πλαστήρα, καθώς εδώ τους δίνεται η δυνατότητα να επιδοθούν σε πληθώρα αθλημάτων. Μεταξύ άλλων το καγιάκ στα γαλήνια νερά της λίμνης, η ιππασία και το ποδήλατο βουνού κερδίζουν το κοινό, ενώ όσοι αγαπούν ιδιαιτέρως το περπάτημα μπορούν να απολαύσουν μοναδικούς περιπάτους μέσα στην υπέροχη περιβάλλουσα φύση.

limni plastira

 

limni plastira
limni plastira

 

limni plastira
limni plastira
limni plastira
limni plastira

 

limni plastira

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες διατροφή μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να παραμείνουν υγιείς

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης, ιδίως από φυτικές πηγές, εμφανίζουν λιγότερες χρόνιες ασθένειες και έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι συνολικά π...

Φόρτωση άρθρων...