Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μικρογεύσεις: Το πεϊνερλί που μεγάλωσε 4 γενιές στο Περιστέρι

Οι μπασκετμπολίστες και οι ηθοποιοί που παίρνουν μέχρι σήμερα πεϊνερλί

 

Οι  τότε έφηβοι που σήμερα τρώνε με τα παιδιά τους κάθε Σάββατο στις Μικρογεύσεις

 

Τα πρωινά του Σαββάτου των δεκαετιών 80 και 90 οι έφηβοι που πήγαιναν φροντιστήρια στο πεζοδρόμο και στα πέριξ αυτού της πόλης της Περιστερίου είχαν ένα σημείο συνάντησης τα πρωινά. Το Μικρογεύσεις. Το  μαγαζί με τις πιο λαχταριστό πεϊρνερλί στις δυτικές συνοικίες.

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τότε ήταν πίσω ακριβώς από τα Metropolis  (σήμερα πίσω από τα Public).  Ήταν οι εποχές που τα παιδιά κάθε Σάββατο έκαναν πάρτι και τι σήμαινε αυτό;  Ότι οι νεαροί γέμιζαν τον πεζόδρομο να πάνε να ψωνίσουν μικροδωράκια στη Ρεζέρβα, στο Λυχνάρι ή στο Φάρο και στο τέλος της βόλτας έτρωγαν λαχταριστό ζεστό πεϊνερλί και σοκολατούχο γάλα από τις Μικρογεύσεις. Τότε δεν προλάβαινε να ψηθεί καλά-καλά η μία λαμαρίνα και είχε αδειάσει. 

 

penirli
Το πεϊνερλί που μεγάλωσε γενιές και γενιές στα δυτικά προάστεια και κυρίως στο Περιστέρι 

 

Στο σήμερα

Ο ένας εκ των ιδιοκτητών ο  Βασίλης Ξανθάκος μιλώντας στο Lykavitos.gr τονίζει, «Σαράντα χρόνια δεν έχουμε αλλάξει καθόλου την ποιότητα μας και τους τρόπους παρασκευής μας. Είναι λίγοι κωδικοί αλλά τους κάνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και μεράκι. Άνθρωποι που πρωτοδοκίμασαν τα πεϊνερλί μας ως παιδιά σήμερα έρχονται και με τα δικά τους. Αυτό κάτι δείχνει για το μαγαζί και την ταυτότητα του. Είναι υγεία και η υγεία σημαίνει διάρκεια. Όλα τα φτιάχνουμε εδώ, στο εργαστήριο μας, τα φουρνίζουμε και τα περνάμε κατευθείαν στην κατανάλωση. Δεν πουλάμε τυποποιημένα ή κατεψυγμένα προϊόντα και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό».

 

penirli
Η βιτρίνα του γεμάτη πίτσες χειροποίητες και πεϊνερλί

 

 

penirli
Στην Αισχύλου στο Περιστέρι στις μικροΓεύσεις

 

 

 

Οι διάσημοι πελάτες

Ποτέ δεν θα περίμενε να δει κανείς σε ένα μικρό στενό στο Περιστέρι πίσω από τον πεζόδρομο, στην Αισχύλου μπασκετμπολίστες -και μάλιστα διεθνείς- ή ακόμη και γνωστούς ηθοποιούς. Και όμως αυτό γίνεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες καθώς οι Μικρογεύσεις αποτέλεσαν πόλο έλξης αρχικά για τους παίχτες της ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου.

 
Ο γραφών έχει συναντήσει μεγάλους παίχτες στο συγκεκριμένο μαγαζί όπως ο Αντώνης Μάντζαρης, τον Μπάιρον Ντίκινς και άλλους.

Οι νέοι ιδιοκτήτες Βασίλης Ξανθάκος και Γιώργος Χαλουλάκος κάνουν λόγο και για πολύ γνωστούς ηθοποιούς που επισκέπτονται συχνά το μαγαζί τους για να δοκιμάσουν τα διαστημικά πεϊνερλί τους. 

 

penirli
Λαχταριστά πεϊνερλί

 

penirli
Εντυπωσιακές ατομικές πίτσες

 

 

 

  • Delivery ☎️ 2105762503 
  • Take away 📌 Αισχύλου 27 Περιστέρι, πίσω από τα Public
  • Εξυπηρετεί και μέσω efood

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...