Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο κρητικός γαστρονομικός πολιτισμός σερβίρεται στα «Αχλάδια» στο Αιγάλεω

Ευ ζην

Ένα ρακάδικο ιδιαίτερο, διαφορετικό από τα άλλα δεσπόζει στο Αιγάλεω.

«Τα Αχλάδια» αποτυπώνουν σε πιάτα τον γαστρονομικό Πολιτισμό της Κρήτης.  Άνθρωποι με καταγωγή από την Κρήτη και όχι μόνο επισκέπτονται το εστιατόριο για να απολαύσουν γαμοπίλαφο, χοχλιούς μπουμπουριστούς, τη  στάκα με τα αυγά, τα τσιγαρολάχανα με τα αυγά,  τα σκιουφιχτά με το κοκκινιστό μοσχαράκι κ.α.

 

rakadiko

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Στο lykavitos.gr μιλά ο υπεύθυνος  του υπέροχου αυτού ρακάδικου Στέλιος Χατζόγλου, ο οποίος κάνει λόγο για γευστικά ταξίδια στην κρητική κουζίνα.

 

rakadiko

 

rakadiko

 

 

Αχλάδια ένα ρακάδικο ιδιαίτερο στο Αιγάλεω, πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της γεύσης;

«Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε από την αγάπη μας για την τσικουδιά, τον μεζέ, την παρέα. Θελήσαμε να μεταφέρουμε στην Αθήνα τον αέρα που αποπνέουν τα κρητικά καφενεία ρακάδικα. Εν τέλει μέσα από την αγάπη μας για τα παραπάνω και  την άγνοια του «χώρου» που είχαμε αλλά και αφουγκραζόμενοι τον κόσμο, καταφέραμε να κάνουμε ένα Ρακάδικο -Εστιατόριο και όχι ένα Καφενείο – Ρακάδικο για το οποίο ξεκινήσαμε».

 

Ο κρητικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι τόσο βαθύς και πλούσιος που αποτελεί καταφύγιο σήμερα για όλους εμάς;

«Ναι ο Κρητικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι τόσο βαθύς και αφάνταστα πλούσιος που όχι μόνο αποτελεί καταφύγιο αλλά είναι και ένα μεγάλο σχολείο για αυτό που λέμε μεσογειακή διατροφή. Η απλότητα υλικών, γεύσεων, η εφευρετικότητα στο μαγείρεμα και οι συνδυασμοί υλικών  είναι τόσο πολλοί που σε εντυπωσιάζουνε! Πολλοί ακούς να λένε «αυτό το πράμα… τρώγεται;» κι όμως και με καταπληκτική γεύση».

 

Ποια είναι τα πιο δυνατά πιάτα του μαγαζιού, γιατί αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί;

«Τα δυνατά πιάτα του μαγαζιού είναι το γνωστό σε όλους Γαμοπίλαφο, οι χοχλιοί οι Μπουμπουριστοί, η Στάκα με τα αυγά, τα Τσιγαρολάχανα με τα αυγά, και τα Σκιουφιχτά με το κοκκινιστό μοσχαράκι, η σκέτα με Στακοβούτυρο και ανθότυρο».

 

Η Κρήτη μπορεί να χωρέσει σε ένα πιάτο και αν ναι, τι θα είχε αυτό το πιάτο;

«Τώρα γιατί αξίζει κάποιος να μας επισκεφθεί; Για να γευτεί, την υπέροχη μας τσικουδιά, τις πραγματικά παραδοσιακές μας γεύσεις, να απολαύσει την φιλοξενία μας, έτσι ώστε να ταξιδέψει για λίγο στην μεγαλόνησο,  συνοδεία παραδοσιακής Κρητικής μουσικής.

Δύσκολο να χωρέσεις την Κρήτη σε ένα πιάτο, τι να αφήσεις απ’ έξω  και τι να πρωτοβάλεις Πιλάφια, Σκαλτσούνια, Τσιγαρολάχανα, Απάκια, Στάκες… . Προσωπικά εάν διάλεγα ένα πιάτο αυτό θα ήταν οι χοχλιοί οι Μπουμπουριστοί, κατ’ εμέ πολύ αντιπροσωπευτικό πιάτο της Κρήτης».

 

 

rakadiko

 

rakadiko

 

rakadiko

 

rakadiko

 

rakadiko

 

Που βρίσκεται:

 

  • Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως &, Κερασούντος 26, Αιγάλεω 
  • Τηλέφωνο: 21 0598 6568

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Φόρτωση άρθρων...