Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πες μου τι κρασί πίνεις να σου πω ποιος είσαι

Γενικά είμαι άνθρωπος και υπομονή και διαλλακτική στάση απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις. Όμως κάτι στο οποίο δεν μπορώ να κάνω και πολλούς συμβιβασμούς, όσο και αν το προσπάθησα, είναι να μου αρέσει το κρασί που πίνω. Δεν είμαι ειδικός οινολόγος, απλά αγαπώ το κρασί και έχω τα γούστα μου.

Ξέρω πως είναι εύκολο να βρεις ένα καλό κρασί, που να σου ικανοποιεί τους γευστικούς κάλυκες αν αρχίζεις να ανεβαίνεις από τα 15ευρώ την φιάλη και πάνω.

Από εκεί και κάτω το χάος! Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, αυτές που μου αρέσουν. Οι Ελληνικές ποικιλίες που ταιριάζουν στο δικό μου ουρανίσκο συνήθως έχουν υψηλό κόστος. Και προφανώς αν είσαι λάτρης και καταναλωτής του κρασιού, γνωρίζεις πως μια φιάλη ίσον καμία, ειδικά αν την μοιράζεσαι με καλή παρέα.

 

krasi

 

Λατρεύω να δοκιμάζω νέες ποικιλίες και νέους οινοποιούς για αυτό δεν λέω ποτέ όχι στις προτάσεις των sommelier ή των φίλων μου. Και κάπως έτσι βρέθηκε μπροστά μου το Φιλέρι Ταγκαλάκη , ευκολόπιοτο, παρεϊστικο και με ωραίο χρώμα. Η πρώτη εντύπωση εξαιρετικά θετική όπως και η τιμή του πολύ δελεαστική.

Όμως έπρεπε να περάσει το τεστ της επόμενης ημέρας. Έτσι του έδωσα την ευκαιρία να είναι το κρασί που θα σερβίρω στους καλεσμένους μου στα γενέθλια μου.
Μια βραδιά που κράτησε αρκετές ώρες και το Φιλέρι Ταγκαλάκη ανέλαβε να μας ευφραίνει. 
Την επόμενη ημέρα η βαθμολογία του ήταν 10 στα 10. Να μην κουβαλάς την επόμενη ημέρα τα απομεινάρια της βραδιάς που πέρασε, σου δίνει την δυνατότητα να επισφραγίσεις την εμπειρία της διασκέδασης σου με έναν ποιοτικό τρόπο.

 

krasi

Από τότε το Φιλέρι Ταγκαλάκη μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα μου κρασιά όπως και η ποικιλία που δεν την γνώριζα. Το Φιλέρι είναι μια ντόπια παλιά ποικιλία αμπέλου που ευδοκιμεί στην πλούσια γη της Πελοποννήσου.

 

 

krasi

 

Το Οινοποιείο Ταγκαλάκης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία στο χώρο της οινοπαραγωγής από το 2001.Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στο χωριό Μεταμόρφωση Μεσσηνίας, μια περιοχή της οποίας το κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια και τη σωστή ανάπτυξη των αμπελιών, καθώς και την επεξεργασία του κρασιού. Η πολυετής εμπειρία των ανθρώπων του οινοποιείου, η βαθιά γνώση και η δυνατή αγάπη τους για το καλό κρασί, δημιουργούν μια απαράμιλλη σχέση μεταξύ γεύσης και ποιότητα.

Τα κρασιά του οινοποιείου Μελωδία, ΦιλέριΣυκαλίστρα λευκό, ροζέ και κόκκινο είναι οι καρποί της οινικής φιλοσοφίας του οινοποιείου
Άρωμα, γεύση, επίγευση και απόλαυση!

 

krasi

Αν κάποιος πάντως θελήσει να με κρίνει από το κρασί που πίνω μάλλον με θετικά επίθετα θα με χαρακτηρίσει!

*Oι παραγγελίες των κρασιών Ταγκαλάκη γίνονται μόνο τηλεφωνικά.

 

krasi

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...