Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Πως το ψωμί έγινε…σαλάτα

Ο Μηλιός σεφ Βασίλης έβαλε τη χωριάτικη μέσα σε ψωμί

Ο σεφ από τη Μήλο ο Βασίλης Παπικινός δημιούργησε ένα πιάτο σεβόμενος την παράδοση και την ελληνική γαστρονομία. Έφτιαξε ψωμί…χωριάτικη. Ναι, καλά διαβάσατε. 

 

fagito

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου



«Πρόκειται για μία ιδέα που γεννήθηκε πριν δύο χρόνια, όταν κάναμε μια παρουσίαση της μηλέικης κουζίνας στο Μιλάνο, εκεί μου είχε ζητηθεί να φτιάξω ένα πιάτο που θα συνδύαζε ένα βασικό πιάτο της Ελλάδας με ένα της Ιταλίας. Έτσι έφτιαξα την ελληνική παραδοσιακή σαλάτα, με την ιταλική φοκάτσια. Χρησιμοποιώ τα υλικά μιας χωριάτικης ντομάτα, ελιά, πιπεριά, φέτα, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη, ελαιόλαδο και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στην συνέχεια βάζω τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά με νερό. Τη σχηματοποιώ και στην συνέχεια την βάζω σε ένα μικρό τσέρκι και το ψήνω. Είναι πολύ θρεπτικό και μυρίζει Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr.



Ο Μηλιός σεφ έχει αφιερώσει τη ζωή του στην διατήρηση του μηλέικου γαστρονομικού πολιτισμού και την προώθηση του.  

Η αγάπη του για τον τόπο του και τις συνταγές του αποτυπώνονται στα ευφάνταστα γεμάτα γεύση πιάτα του.  

 

fagito

 

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο υπέρηχος που μπορεί να εντοπίσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής

Νέα έρευνα αναφέρει ότι ένας απλός υπέρηχος στα αιμοφόρα αγγεία του λαιμού μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για τον εντοπισμό ανδρών με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κ...

Ψαλτοπούλου για γρίπη: Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης

Για την πορεία της γρίπης, την εμφάνιση του νέου στελέχους Κ, τον κορωνοϊό, αλλά και την εικόνα των εμβολιασμών μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, στ...

Φόρτωση άρθρων...