Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Πόσες ώρες πρέπει τελικά να ξοδεύουμε στα social media ημερησίως;

Ευ ζην

Η πολύωρη χρήση των social media, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχική σου υγεία.

Τα social media αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Από το Instagram και το Facebook μέχρι το Twitter και το TikTok, πολλές από εμάς εναλλασσόμαστε μεταξύ των εφαρμογών μέσα στην ημέρα για να δούμε τι ανεβάζουν οι φίλοι μας, τα άτομα που μας ενδιαφέρουν, αλλά και τι συμβαίνει στον ευρύτερο κόσμο γύρω μας.

Τις περισσότερες φορές, αυτή η συνήθεια συμβαίνει ασυναίσθητα. Αν έχεις λίγα λεπτά ενώ περιμένεις το τρένο ή είσαι σταματημένη σε κόκκινο φανάρι, παίρνεις ενστικτωδώς το κινητό σου και αρχίζεις να σκρολάρεις.

Μην ξοδεύεις περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα social media

Αν και θεωρείς κάτι ακίνδυνο το να σκρολάρεις στο Instagram και το Facebook με τις ώρες, οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο υποδηλώνουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το JAMA Psychiatry, οι έφηβοι των ΗΠΑ που περνούσαν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν 60% υψηλότερο κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας σε σύγκριση με τους έφηβους που δεν ασχολούνταν καθόλου με τις εφαρμογές.

Αυτό το όριο των τριών ωρών θεωρείται γενικά το προτεινόμενο όριο για όλους τους χρήστες των social media, καθώς οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζει να βλάπτει πολύ τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι το άγχος και τα προβλήματά σου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Τρώμε μπακαλιάρο από την ιχθυαγορά του Ρέντη

Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους σήμερα. Δεν λείπουν από κανένα τραπέζι. Το γεύμα που τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πρόκειται για ένα διάλλειμα από την...

Φόρτωση άρθρων...