Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Πόσες ώρες πρέπει τελικά να ξοδεύουμε στα social media ημερησίως;

Ευ ζην

Η πολύωρη χρήση των social media, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχική σου υγεία.

Τα social media αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Από το Instagram και το Facebook μέχρι το Twitter και το TikTok, πολλές από εμάς εναλλασσόμαστε μεταξύ των εφαρμογών μέσα στην ημέρα για να δούμε τι ανεβάζουν οι φίλοι μας, τα άτομα που μας ενδιαφέρουν, αλλά και τι συμβαίνει στον ευρύτερο κόσμο γύρω μας.

Τις περισσότερες φορές, αυτή η συνήθεια συμβαίνει ασυναίσθητα. Αν έχεις λίγα λεπτά ενώ περιμένεις το τρένο ή είσαι σταματημένη σε κόκκινο φανάρι, παίρνεις ενστικτωδώς το κινητό σου και αρχίζεις να σκρολάρεις.

Μην ξοδεύεις περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα social media

Αν και θεωρείς κάτι ακίνδυνο το να σκρολάρεις στο Instagram και το Facebook με τις ώρες, οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο υποδηλώνουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το JAMA Psychiatry, οι έφηβοι των ΗΠΑ που περνούσαν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν 60% υψηλότερο κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας σε σύγκριση με τους έφηβους που δεν ασχολούνταν καθόλου με τις εφαρμογές.

Αυτό το όριο των τριών ωρών θεωρείται γενικά το προτεινόμενο όριο για όλους τους χρήστες των social media, καθώς οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζει να βλάπτει πολύ τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι το άγχος και τα προβλήματά σου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο lykavitos.gr στο «χρυσό Βαρέλι» στην Χασιά

Από το πρωί οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά. Ο lykavitos.gr βρέθηκε στο «χρυσό Βαρέλι» στην Χασια. Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου Ο Νίκος Χαχλας μας είπε πως από τις τρεις το πρ...

Φόρτωση άρθρων...