Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Steve’s: Το συνεργείο που «επισκευάζει» τα καλύτερα burgers και πίτσες

Πίσω από την πόρτα ενός συνεργείου στον Κεραμεικό θα απολαύσετε τα καλύτερα burgers και πίτσες.

Ναι καλά, διαβάσατε, ένα συνεργείο αυτοκινήτων που αντί για κατσαβίδια και γερμανοπολύγωνα έχει πιρούνια και μαχαίρια και ο πάγκος του που δουλεύουν οι «μάστορες» είναι…μαγειρικός. 

 

pizz

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ο Στέφανος Στεφανίδης (γνωστός ως Steve) μιλώντας στο «lykavitos.gr» μιλά για το δύσκολο εγχείρημα του, σε μια περιοχή όμορφη μα ιδιαίτερη και πως κέρδισε το στοίχημα του. Το διπλό burger που δοκιμάσαμε είναι ό,τι καλύτερο έχουμε γευτεί στο είδος του.

«Το Δεκέμβριο του 2019 ξεκίνησα το εγχείρημα μου, όταν άνοιξα δεν υπήρχε τίποτα, ήταν σκοτεινά πολύ.  Το μαγαζί ήταν συνεργείο κλειστό από το 1991. Και εγώ με πολύ προσωπική δουλειά και πάρα πολύ κόπο έκανα το μαγαζί. Τώρα γιατί burger και πίτσα; Είναι τα δύο φαγητά που εμένα μ’ αρέσαν. Ειδικά η πίτσα.  Η μεγάλη εικόνα είναι ότι το φαγητό που φτιάχνουμε είναι πολύ προσεγμένο, με πολύ ωραία υλικά. Είναι street-food πολύ ιδιαίτερο. Τα burgers μας έχουνε άλλη αίσθηση, είναι ζουμερά… είναι μια εμπειρία».

 

pizza

 

pizza

 

 

Οι ιδιαίτερες πίτσες 

Οι πίτσες του είναι αρκετές και πρωτότυπες (πολλές από αυτές είναι και vegeterian προτάσεις), χωρίζονται στις κόκκινες και τις λευκές, στις grandma style οι οποίες είναι αργοψημένες σε μαντεμένιο ταψί και λάδι και στις special που τιμούν την κατηγορία τους.

Εκτός από τις κλασικές μαργαρίτα, πεπερόνι και μπολονέζ με το twist τους, θα βρείτε συνταγές σαν τη bianca με το σπανάκι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τα τρία διαφορετικά τυριά και τις νιφάδες αποξηραμένης πιπεριάς Φλωρίνης, σαν τη Βubba με το σκορδοβούτυρο, τις γαρίδες, το cream cheese και τις φύτρες μπρόκολου, την Good Pie με bbq sauce,  λουκάνικο κοτόπουλου και κόκκινο κρεμμύδι.

«Μας είχαν επισκεφθεί Ιταλοί από την Νάπολη και ήθελαν να δοκιμάσουν την πίτσα που φτιάχνουμε στο Steve’s. Μας είπαν ότι ήταν η πιο ξεχωριστή πίτσα που έχουν γευτεί στη  ζωή τους. Αυτή η κουβέντα ήταν η πιο τιμητική για τη μαγειρική μας».

 

pizza

 

pizza

Και σεφ αλλά και…ντράμερ

Εκτός από σεφ, ο Στέφανος Στεφανίδης είναι ντράμερ στους Puta Volcano και στον χώρο που μαγειρεύει θα ακούσετε τον ήχο της Motown.

Παράλληλα, από εκθέσεις τέχνης μέχρι πάρτι, από σεμινάρια και παρουσιάσεις γύρω από το φαγητό μέχρι ό,τι δημιουργικό, το Steve’s θα φιλοξενεί όσα του ταιριάζουν.

 

pizza

 

pizza

 

pizza

 

pizza

 

pizza

 

pizza
pizza

 

Πληροφορίες 

  • Steve’s deli tavern, 
  • Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός. 
  • Τηλ: 211169126
  • Εξυπηρετεί e-food & wolt

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...