Μπουγάτσα και Καζάν Ντιπί σερβίρει το ζαχαροπλαστείο απέναντι από το Πεδίον του Άρεως

 

Μπορεί να μένεις κέντρο Αθήνας και να θες να γευτείς τρίγωνο πανοράματος, ή αυθεντική μπουγάτσα ή ακόμη και καζάν ντιπί

Η μία λύση είναι να πας στη Θεσσαλονίκη ή άλλη είναι να πας στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Σπυρίδωνος Τρικούπη στο ζαχαροπλαστείο Θερμαϊκού γεύσεις. 

 

Τα πιο λαχταριστά τρίγωνα πανοράματος στην Αθήνα είναι στις «Θερμαϊκού Γεύσεις»

 

 

 

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Το ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στην Λεωφ. Αλεξάνδρας 30  μετά το ξενοδοχείο (Παρκ όπως το ξέρουμε οι παλιότεροι, πλέον λέγεται)  Radisson Blu Park Hotel Athens. 

Οι βορειοελλαδίτικες μυρωδιές απέναντι από το πάρκο του Πεδίο του Άρεως προσελκύουν τον κόσμο από τις 25 Δεκεμβρίου του 2002. 

Ο lykavitos.gr βρέθηκε στο ζαχαροπλαστείο Θερμαϊκού Γεύσεις προκειμένου να γευτεί γνήσια γλυκίσματα που σερβίρονται κυρίως από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.  

 

Στο ζαχαροπλαστείο αυτό, τα χειροποίητα τρίγωνα έρχονται κατευθείαν από τη Θεσσαλονίκη και γεμίζονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις, για να τα απολαύσεις ολόφρεσκα.

Εκεί μας υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ο κ. Κώστας ο οποίος απαντά στις ερωτήσεις μας την ώρα που γεμίζει με κρέμα τρίγωνα και κόβοντας μπουγάτσες και πασπαλίζοντας τες  με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. 

 

 

Πασπαλίζοντας ζεστές μπουγάτσες με κανέλλα και ζάχαρη άχνη

 

 

Πασπαλίζοντας ζεστές μπουγάτσες με κανέλλα και ζάχαρη άχνη

 

Γιατί το δικό σου τρίγωνο είναι το καλύτερο της πόλης;

«Καταρχάς έρχεται από την πηγή του, από το Πανόραμα και το δεύτερο που για εμάς είναι η καλύτερη επιβεβαίωση είναι ότι έρχονται πελάτες από όλη την αττική για να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο τρίγωνο.  Πρόκειται για μελωμένο φύλλο και η γέμιση είναι με την κρέμα πατισερί του τριγώνου». 

 

 

Τι είναι ουσιαστικά το τρίγωνο πανοράματος;

«Πρόκειται για μια τέχνη που αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη, της οποίας τα μυστικά κρύβονται στο μυρωδάτο, χειροποίητο φύλλο, που ζυμώνεται για ώρες.

 Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό, σιροπιασμένο χωνάκι από διπλωμένο φύλλο, που είναι την ίδια στιγμή αφράτο και τραγανό, το οποίο γεμίζεται με την ειδική, φρέσκια κρέμα που σφραγίζει τη γεύση του γλυκού. Και γι’ αυτό το γλυκό έρχονται όπως είπα από όλη την Αθήνα εδώ».

 

 

Πέρα από τα τρίγωνα έχεις και την καλύτερη μπουγάτσα…

«Είναι το φύλλο που γίνεται στον αέρα και υπάρχει σε τέσσερις γεύσεις. Σε κρέμα, σε τυρί, σε σπανάκι και με κιμά. Υπάρχει κόσμος που  έρχεται από γειτονιές μόνο και μόνο για την μπουγάτσα». 

 

 

Και Καζάν ντιπί;

 

 

 

«Φυσικά και έχουμε Καζάν ντιπί και μάλιστα γευστικότατο. Το καζάν Ντιπί (kazan dibi) είναι μια μικρασιατική συνταγή. Η ονομασία της προέρχεται από  τα τούρκικα και σημαίνει "πάτος του καζανιού" (dip = πάτος). Ο μύθος λέει ότι ο Σουλτάνος ζήτησε από τον ζαχαροπλάστη της εποχής να του φτιάξει ένα γλυκό. Αυτός από απροσεξία έκαψε το γάλα και σαν δικαιολογία είπε ότι το γλυκό ονομάζεται Καζάν Ντιπί, από τον πάτο του καζανιού. Όπως πολλές επιτυχημένες και διάσημες συνταγές ανά τον κόσμο, έτσι και αυτή φτιάχτηκε...από λάθος».

 

 

 

Καζάν Ντιπί που λιώνει στο στόμα

 

 

Απέναντι από το Πεδίο του Άρεως