Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Λήμνος: Το νησί του Ηφαίστου ξαφνιάζει με τις μοναδικές ομορφιές του

Η Λήμνος είναι ένα ιδιαίτερο νησί. Με σπάνιες ομορφιές που ξαφνιάζουν. Είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα στη Σαμοθράκη, την Ίμβρο, τη Λέσβο και το Άγιο Όρος

Ευ ζην
Tags: Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα ιδιαίτερο νησί. Με σπάνιες ομορφιές που ξαφνιάζουν.  Είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα στη Σαμοθράκη, την Ίμβρο, τη Λέσβο και το Άγιο Όρος.

Του Λευτέρη Θεοδωρακόπουλου

λήμνος
λήμνος

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του Θόαντα, πρώτου βασιλιά του νησιού. Οι παλιοί Λημνιοί την αποκαλούν Κάστρο, που ήταν η παλαιότερη ονομασία της.

λήμνος
λήμνος

Το όνομα Λήμνος είναι πανάρχαιο- εντοπίζεται και στον Όμηρο – και, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι το νησί του Ηφαίστου, στον οποίο αποδίδεται και η ανάπτυξη της μεταλλουργίας από τους κατοίκους του.

λήμνος
λήμνος

Η κοσμοπολίτικη Μύρινα, η προϊστορική Πολιόχνη, η θρυλική Ηφαιστεία και το περίφημο Ιερό των Καβείρων, οι αυθεντικοί και όμορφοι οικισμοί της Λήμνου και οι φιλόξενοι άνθρωποί τους θα σας γοητεύσουν.

λήμνος
λήμνος

Όμορφες καθαρές παραλίες βάζουν τη σφραγίδα τους στις ήρεμες διακοπές που προσφέρει το νησί. O κόλπος του Μούδρου είναι από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Ελλάδας και ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου αλλά και σημαντικός βιότοπος.

λήμνος

Μην απορήσετε αν δείτε φλαμίνγκο να στέκονται αγέρωχα στα νερά του, όπως και πάπιες, αγριόχηνες, κύκνους και άλλα αποδημητικά πουλιά. Στον βορρά του νησιού βρίσκονται οι διάσημες αμμοθίνες.

λήμνος
λήμνος

Ο πρώην φωτορεπόρτερ Άγγελος Λουκίσας, που ζει πλέον στην Λήμνο και έχει βάλει σκοπό να εξάγει τον Πολιτισμό και την Ιστορία του νησιού, μας δίνει κάποια στιγμιότυπα από τον πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τόπο του.

λήμνος
λήμνος
λήμνος
λήμνος
λήμνος
λήμνος
λήμνος
λήμνος

Φωτογραφίες: Άγγελος Λουκίσας 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρθροσκόπηση γόνατος: Αντιμετωπίζει τον πόνο;

Υπάρχουν φορές που ο πόνος στο γόνατο δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα αρκετών αθλητών και μη, με αποτέλεσμα ο ασθενής, σε πολλές συζητήσεις με το περιβάλλον του να αναρωτιέ...

Roasting Warehouse: Στον Νέο Κόσμο με άρωμα Αυστραλίας

Καφές που παράγεται επί τόπου και φαγητά ιδιαίτερα που σαγηνεύουν ουρανίσκους. O Νίκος Αντζάρας είναι από τους κορυφαίους μπαρίστα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Εδώ και λίγες ...

Φόρτωση άρθρων...