Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης: «Είναι πολύ πιθανό από την επόμενη εβδομάδα οι σκληροί δείκτες της πανδημίας να εξορθολογιστούν»

Στα σοβαρά προβλήματα που σημειώθηκαν στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδας», αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπήρξε ένα γενικότερο πρόβλημα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όχι μόνο με τους νεκρούς, αλλά επειδή είχαν κλείσει οι δρόμοι, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η είσοδος και η έξοδος από και προς το νοσοκομείο και τις κλινικές.

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε όλοι οι δίοδοι στα νοσοκομεία να μείνουν συνεχώς ανοιχτοί. Ακόμη και στο Σισμανόγλειο ο δρόμος έκλεισε για λίγο», τόνισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο Open.

Αναφορικά με τους υγειονομικούς έκαναν παραπάνω από μία βάρδιες λόγω της κακοκαιρίας, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως προφανώς οι άνθρωποι που εργάστηκαν παραπάνω είτε θα αποζημιωθούν είτε θα πάρουν τα αντίστοιχα ρεπό.

Ο υπουργός τόνισε πως σήμερα υπάρχουν προβλήματα κυρίως στους μικρούς δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί, ωστόσο όπου είναι επείγον υπάρχει όχημα που θα ανοίγει τον δρόμο.

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως «τώρα βλέπουμε τον σκληρό δείκτη των θανάτων από την κορύφωση του κύματος στις αρχές Ιανουαρίου».

«Από τα στοιχεία των νοσηλειών φαίνεται πως είμαστε στο 80-20% με την Όμικρον να επικρατεί. Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι, επειδή η παραλλαγή Όμικρον έχει μικρότερο δείκτη νοσηρότητας. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν από την επόμενη εβδομάδα οι σκληροί δείκτες να εξορθολογιστούν», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα στα άτομα με αναπηρία»

«Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα και ποιότητα διαβίωσης στα άτομα με αναπηρία. Να απαντήσουμε στις καθημερινές αγωνίες των ...

Γ. Οικονόμου: Το αφήγημα του κ. Βαξεβάνη είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών, που φθίνει όσο περνάει ο χρόνος

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συν...

Φόρτωση άρθρων...