Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Σαλαμίνα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών και θαλάσσιων μοτοποδηλάτων

Ελλάδα

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων καθώς και των προσομοιοζόντων προς αυτά ανεξαρτήτως τύπου ή και ονομασίας (SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κλπ.) λεμβολογημένων – εγγεγραμμένων στα Βιβλία Εγγραφής Μικρών Σκαφών (ΒΕΜΣ), σε περιοχές της Σαλαμίνας, ανακοινώθηκε από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο 2025, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00, στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές, όπως περιγράφονται παρακάτω:

Αιάντειο: θαλάσσια περιοχή από 12η έως 18η στάση.

Αιάντειο (ΝΑΤΟ): θαλάσσια περιοχή από ύψος οδού Αγίου Φανουρίου έως την υφιστάμενη ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών στο ύψος της οδού Διστόμου.

Ηλιακτή: θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Ηλιακτής.

Άγιος Γεώργιος: θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Αγ. Γεωργίου.

Σελήνια: θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Σεληνίων.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η κυκλοφορία των ανωτέρω ατομικών σκαφών – θαλασσίων μοτοποδηλάτων κατά τα προαναφερθέντα χρονικά διαστήματα και κατά μήκος των ως άνω αναφερθεισών κατοικημένων περιοχών:

σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

σε απόσταση τριακοσίων (300) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φτάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.

σε απόσταση μικρότερη των πεντακοσίων (500) μέτρων από την ακτογραμμή, στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι και με ταχύτητα μεγαλύτερη των πέντε (05) κόμβων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί δημιουργούνται «σιντριβάνια» στα φρεάτια μετά από έντονη βροχόπτωση - Η εξήγηση Κολυδά

Η κακοκαιρία Byron χτυπά και την Αττική τα τελευταία 24ωρα με την βροχόπτωση, ειδικά χθες το απόγευμα, να είναι πολύ έντονη σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Μάλιστα ανάμεσα στις εικό...

Φόρτωση άρθρων...