Χάος επικρατεί στο Ιράν τις τελευταίες ώρες μετά τις καταστροφικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων «Επική Οργή» και «Βρυχηθμός του Λιονταριού».
Αξιωματούχοι του Ισραήλ τόνισαν ότι στόχος των αρχικών μπαράζ πυραυλικών και αεροπορικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν ήταν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Το Channel 12, επικαλούμενο ανώνυμες ισραηλινές πηγές, αναφέρει ότι το παλάτι του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καταστράφηκε ολοσχερώς, δεν είναι σαφές όμως αν ο ίδιος ήταν παρών.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και ο πρόεδρος της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν ήταν μεταξύ των στόχων της επίθεσης που εξαπέλυσαν σήμερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον της χώρας, μετέδωσε η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση KAN.
«Ισραηλινή πηγή επιβεβαιώνει: μεταξύ των στόχων της επίθεσης είναι ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Πεζεσκιάν», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ το KAN.
Δημοσιογράφος ανέφερε επίσης από τον αέρα του KAN το όνομα του Αλί Σαμχανί, συμβούλου του Χαμενεΐ και πρώην γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, αν και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν επλήγησαν με επιτυχία οι στόχοι αυτοί.
«Με την πρώτη ομοβροντία στοχεύσαμε υψηλόβαθμα πρόσωπα που εμπλέκονταν στα σχέδια καταστροφής του Ισραήλ», δήλωσε μια ισραηλινή πηγή ασφαλείας σε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκε το AFP. Όταν ρωτήθηκε αν ο Χαμενεΐ είναι μεταξύ των στόχων αυτών , ο αξιωματούχος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οποιοδήποτε όνομα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ισραήλ αποφάσισε να πλήξει το Ιράν λόγο της «ολοένα και πιο ταχείας» ανάπτυξης της παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων. «Αναπτύσσουν δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους κάθε μήνα και ο ρυθμός παραγωγής γίνεται ολοένα και πιο ταχύς», τόνισε η πηγή αυτή στους δημοσιογράφους.
«Πρόκειται για ένα καθεστώς που προχωρά προς την παραγωγή χιλιάδων πυραύλων τα επόμενα χρόνια. Μια θεαματική επέκταση ενός ήδη επικίνδυνου οπλοστασίου», δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν το Ιράν: Εκρήξεις σε Άμπου Ντάμπι, Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Η πρώτη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για την επίθεση στην Τεχεράνη: Θα καταστρέψουμε τους πυραύλους του Ιράν
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις