Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ καλά ξεμπερδέματα - Δεν συμφωνούν σε τίποτα Κασσελάκης - Γεροβασίλη

Το κλίμα στην τρίτη ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκρηκτικό

Πολιτική

Ο χρόνος των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βέβαια και το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία, απασχόλησε έντονα την τρίτη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος, το Σάββατο.

Την ώρα που ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα (πρακτικά μέσα δύο εβδομάδες), η Όλγα Γεροβασίλη, που δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, επιμένει ότι θα πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό, το οποίο ορίζει διάστημα 30 ημερών. Σημείο διαφωνίας ήταν και η πρόταση Κασσελάκη να διεξαχθεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στην παρέμβασή του το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την ομιλία της Όλγα Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και ότι θα πρέπει να γίνουν την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Όπως τόνισε, «θα πάμε υβριδικά για να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή».

Αργότερα όμως, η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι «δεν θυμήθηκε κάτι ο πρόεδρος, υπάρχει καταστατικό». Πρόσθεσε ότι «το Συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα» και ότι «αυτό θα αποφασίσει αύριο [ενν. Κυριακή] να γίνουν ή όχι οι εκλογές».

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν «τουλάχιστον ένα μήνα και με ανοιχτές διαδικασίες» δήλωσε ακόμη η κυρία Γεροβασίλη, ενώ απάντησε «προφανώς όχι» σε ερώτημα περί ψηφιακής ψηφοφορίας, παραπέμποντας στη διαδικασία εκλογής τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Στέφανου Κασσελάκη από τη βάση.

«Έκανε μια παράλειψη ο πρόεδρος και μίλησε για 10 μέρες» διαφωνώντας για την ημερομηνία, ενώ σχολίασε ως «δικαίωμα του Συνεδρίου» να κατατεθούν διάφορες προτάσεις.

«Υπάρχει καταστατικό. Πρέπει να γίνουν όλα όπως προβλέπονται» απάντησε η κυρία Γεροβασίλη.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης που είπε σε δημοσιογράφους ότι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το Καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον, και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας, «αλλιώς θα γίνει Κούγκι».

Η Ολγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε το απόγευμα την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές, όπως αναμενόταν, λέγοντας «είμαι παρούσα».

Η ομιλία της διεκόπη αρκετές φορές από αποδοκιμασίες των Συνέδρων, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Συνεδρίου να καλέσει τους παρευρισκομένους να σεβαστούν τους ομιλητές.

«Ακούω τον έντονο προβληματισμό, ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα μια εσωκομματική διαδικασία», είπε η κυρία Γεροβασίλη. «Φυσικά» φώναξαν οι σύνεδροι, προκαλώντας εκ νέου την παρέμβαση του προεδρίου. «Συζητάμε δεν πειράζει», απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη.

« Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο, είμαι παρούσα», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη και στο σημείο αυτό οι σύνεδροι απάντησαν με γουχαΐσματα.

«Δεν αγαπάς περισσότερο τα μέλη από εμάς», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, στρεφόμενη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, που καθόταν στην πρώτη σειρά του Συνεδρίου, προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, ενώ χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τον Παναγιώτη Ρήγα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Επιστρέφει ο Νίκος Δένδιας

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Νίκος Δένδιας, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν θα παραστεί στην καθιερωμένη παρέλαση των ομογενών στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου και θα επιστρέψε...

Μητσοτάκης: Απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης και εμού προσωπικά στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ

Την ξεκάθαρη και απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ιδίου στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ...

Μάντζος: Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια, σημειώνει ...

Φόρτωση άρθρων...