Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα

Ελλάδα

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, Δημήτρη Νικολάου. Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης έγινε λίγο μετά την ποινική δίωξη, για παράβαση καθήκοντος, που ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, και δύο μέλη της Επιτροπής, για την πολύνεκρη τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Η απόφαση καθαρογράφηκε, υπογράφηκε και θα σταλεί την Τρίτη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών.

Παράλληλα, ο Εφέτης Ανακριτής συνεχίζει την έρευνα, αναμένοντας το πόρισμα που έχουν ζητήσει οι ανακριτικές αρχές που είναι μέρος της ογκώδους δικογραφίας.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής είναι πιθανόν να ασκηθούν και νέες διώξεις ή να επεκταθούν οι υπάρχουσες.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και εκείνος προσελήφθη στα 59 του.

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η «δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών. Η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία.

Η έρευνα της ΡΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είχε ανακοινώσει την Τετάρτη η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την αρμόδια Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε σε δύο πεδία:

Πρώτον: Στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τους κανονισμούς και τις διατάξεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας.

Δεύτερον: Στην ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Οι εμπειρογνώμονες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συνέλεξαν, ερεύνησαν και αξιολόγησαν λεπτομερώς έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης που εμπλέκονται στο δυστύχημα, ολοκληρώνοντας την έρευνα σε εύλογο χρόνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: «Πρόταση αξιοπρέπειας και ελπίδας για δανειολήπτες και οφειλέτες»

Στην ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή 15 φορέων και οργανώσεων για να παρουσιάσει την πρόταση του για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ των ομιλητ...

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι «Times»: «Πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους μέρος»

Υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την έκθεσή τους στο «φυσικό τους μέρος», τάσσονται οι βρετανικοί «Times» με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτά...

Φόρτωση άρθρων...