Οι μικρές γεμιστές με τυρί (αλλά και άλλα υλικά) , γόνδολες από ζύμη που κοχλάζουν όταν βγαίνουν από το φούρνο αποτελούν ένα ιδιαίτερο μικρογεύμα για όλες τις ώρες.

Τα πεϊνερλί αποτελέσουν κολατσιό ή ακόμη και δείπνο. 

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Δέκα χρόνια ο νεαρός Χρήστος Σιόζιο έφτιαχνε πεϊνερλί σε μια γνωστή εταιρεία. Κόντρα σε όλα αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να ανοίξει ένα μαγαζί που θα έφτιαχνε μόνο πεϊνερλί. Και έτσι έκανε. Εδώ και έξι μήνες φτιάχνει αγνά πεϊνερλί με μεράκι.

«Η ζύμη είναι ζωντανή, ολόφρεσκη, «ζυμώνω 2 και 3 φορές κάθε μέρα, για να έχει το ζυμάρι την επιθυμητή υγρασία που παίζει μεγάλο ρόλο στη γεύση του», λέει χαρακτηριστικά στο lykavtos.gr .

Το αλεύρι που χρησιμοποιεί είναι από τους Μύλους ΚΕΠΕΝΟΥ και οι πρώτες του ύλες από μικρούς παραγωγούς. «Είμαστε σε μια εργατική γειτονιά, γύρω από το μαγαζί μου υπάρχουν βιοτεχνίες, εργοστάσια και σχολεία. Έχω χρέος σε όλον αυτόν τον κόσμο να προσφέρω ό,τι καλύτερο σε ποιότητα και γεύση», λέει στο lykavitos.gr.

O lykavitos.gr βρέθηκε στο εργαστήριο παραγωγής και κατέγραψε καρέ-καρέ τη διαδικασία που κάνει ο νεαρός Χρήστος Σιόζιο για να φτιάξει τα πιο γευστικά πεϊνερλί της πόλης του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Φιλικών 36, Περιστέρι 121 31
  • Τηλέφωνο: 21 0578 9833
  • Eξυπηρετεί: efood, wolt