Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

Το ξεχωριστό δώρο που έδωσε η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας (Photos)

Ένα ιδιαίτερο δώρο μοναδικού συμβολισμού έκανε η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη στην Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να διαπιστώσουν την κοινή τους αγάπη για τον πολιτισμό, την παράδοση και τη δεξιοτεχνία.

Το ιδιαίτερα θερμό κλίμα ανάμεσά τους επισφραγίστηκε με το δώρο που έκανε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στην καλεσμένη της. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο τέχνης, φιλοτεχνημένο από την visual artist Ayumi Paul που κατάγεται από την Ιαπωνία.

Το έργο-ωδή στους πολιτισμούς της Ελλάδας και της Ιαπωνίας έχει τίτλο «Song of Mount Parnassos» («Το τραγούδι του όρους Παρνασσός») και φιλοδοξεί να ενώσει τις δύο κουλτούρες, με αναφορές στα εμβληματικά βουνά τους, τον Παρνασσό και το Fuji.

Για τους Ιάπωνες το δέντρο είναι ιερό και «άγιο». Όπως είπε η καλλιτέχνιδα Ayumi, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, την ενέπνευσε η ενέργεια του Παρνασσού, η οποία μετουσιώνεται στο τραγούδι που αποτυπώνεται στο έργο της. Η αποστολή της Ιαπωνίας έμεινε ενθουσιασμένη από αυτό το δώρο υψηλού συμβολισμού.

Το ξεχωριστό δώρο που έδωσε η Μαρέβα Μητσοτάκη στην  Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Η Πριγκίπισσα Κάκο εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα έργα τέχνης που κοσμούν την αίθουσα όπου έγινε η συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη της εξήγησε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την ανάδειξη και προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών, μέσω περιοδικών εκθέσεων που διοργανώνονται στο εμβληματικό κτίριο. 

Της ανέφερε πως η υφιστάμενη έκθεση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για θέματα που σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κωνσταντινόπουλος προκαλεί τον Ανδρουλάκη: «Δεν φοβάμαι τη διαγραφή – Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν φοβάται τις διαγραφή από το κόμμα. Ο Οδυσσέας...

Κρίση στην Ελληνική Λύση: Ο Βελόπουλος διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Σαράκη

Με απόφαση του προέδρου της «Ελληνική Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου, ο βουλευτής Παύλος Σαράκης τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η ανακοίνωση του κόμματος αν...

Φόρτωση άρθρων...