Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους ελαφρού τύπου, με δύο επιβαίνοντες, σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, στην Τοπική Κοινότητα Κονταριώτισσας, στην Πιερία.
Όπως έγινε γνωστό οι δύο επιβαίνοντες, ηλικίας 55 και 60 ετών, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το αεροσκάφος εντοπίστηκε εντός κοίτης ποταμού, χωρίς νερό, πλησίον του αεροδιαδρόμου της Αερολέσχης Πιερίας. Από την πτώση δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 13:50. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι, κατά την άφιξή τους, εντόπισαν τους δύο επιβαίνοντες 55 και 60 ετών, εκτός του αεροσκάφους, χωρίς τις αισθήσεις τους.
Οι πυροσβέστες μετέφεραν τα δύο άτομα σε ασφαλές σημείο, όπου στη συνέχεια τα παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κατερίνης.
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2026.
Διπλωματικό παρασκήνιο στην Αθήνα: Ο ανταγωνισμός των πρεσβειών, τα ενεργειακά συμφέροντα και το συγκινητικό «αντίο» του Ιάπωνα διπλωμάτη
18 Οκτωβρίου 1981: 45 χρόνια από τη μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου – Από την «Αλλαγή» στο σημερινό ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις