Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Μάχη και για την τελευταία ψήφο, οι ταξικές διαφορές και η στρατηγική των δύο μονομάχων, το αφήγημα Μητσοτάκη

- Μεγάλη αισιοδοξία έχουν τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τελικό αποτέλεσμα και θεωρούν ότι καλπάζουν προς την αυτοδυναμία. Καλό θα ήταν στην παρούσα φάση να το ρίξουν περισσότερο στη δουλειά και ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια, γιατί η μάχη θα κριθεί το βράδυ των εκλογών και όχι στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων. Αν θέλουν να γελάσουν τελευταίοι να τρέξουν για να μην χαθεί ούτε μία ψήφος.

-Το μπράντεφερ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε και την πρωτομαγιά. Από τη μία πλευρά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος συνομίλησε με πολίτες στην Κηφισιά, ενώ από την άλλη ο Πρόεδρος του Σύριζα παραβρέθηκε σε συναυλία στη Δραπετσώνα. Η Κουμουνδούρου πασχίζει με κάθε τρόπο να αναδείξει τις ταξικές διαφορές, για να εισπράξει την ώρα της κάλπης. Αν θα τα καταφέρει κανείς δεν το ξέρει, αφού στη διάρκεια της περιόδου 2015-2019 εφάρμοσε και αντιλαϊκές πολιτικές.         

- Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί μέσα από το προεκλογικό της αφήγημα να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις της καθημερινότητας. Οι καλύτεροι μισθοί για την πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων συνιστούν αδήριτη ανάγκη για να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, όπως και η βελτίωση του συστήματος Υγείας. Όμως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για τον έλεγχο των τιμών και την πάταξη της αισχροκέρδειας, αφού ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται πριν καν πάει δεκαπέντε ο μήνας.    

- Έξυπνη ήταν η κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου να καλέσει σε συστράτευση όλους τους «κομμένους» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Θετικά αντέδρασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που έχει επανειλημμένως μιλήσει για το «η ισχύς εν τη ενώσει». Μένει να φανεί πως θα υποδεχθούν την πρόταση και οι υπόλοιποι. Στην περίπτωση που είναι θετικοί, τότε σχηματοποιείται κάτι που μπορεί να επηρεάσει σε ένα βαθμό το αποτέλεσμα τη δεύτερη Κυριακή.  

- Έξυπνο το σποτάκι του κ. Μητσοτάκη για τους νέους. Μπορεί να τα άκουσε για τα καλά από τον νεολαίο πρωταγωνιστή, αλλά εκείνος έδειξε σεβασμό και ανεκτικότητα στις απόψεις του και κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη. Θέλησε δηλαδή να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θέλουν σύμμαχο τη νεολαία στη δική τους προσπάθεια. Είναι μία κίνηση με συμβολισμό αλλά και ρίσκο, καθώς στις μικρότερες ηλικίες δύσκολα βρίσκει κανείς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Δίπλα – δίπλα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις– Να μην σταματήσουν ποτέ οι προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων δήλωσε ο δή...

Φόρτωση άρθρων...