Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Αισιοδοξία στο γαλάζιο στρατόπεδο, οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα, τα κολπάκια Βαρουφάκη

- Με ανεβασμένη την αυτοπεποίθηση του προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Αιτία αποτελούν τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία επανακάμπτει και διευρύνει τη διαφορά από το Σύριζα. Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι να πετύχει το στόχο της είναι μακρύς και χρειάζεται και σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα με φόντο την 21η Μαΐου.  

- Διαβάζουμε ότι ο Αμερικανός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει στο 36% την πρώτη Κυριακή, δηλαδή στις 21 Μαΐου. Η ανάλυση του είναι ομολογουμένως πολύ προωθημένη και αισιόδοξη, αλλά σεβόμαστε την εμπειρία του και μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη. Άλλοι πολιτικοί αναλυτές βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία μεταξύ 33,5% και 34%. Κοντός ψαλμός αλληλούια.       

- Είναι εμφανές από το προεκλογικό αφήγημα ότι ο Σύριζα επιχειρεί να φέρει τη συζήτηση στο επίπεδο των ταξικών διαφορών. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έχει σηκώσει το θέμα της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των νέων που δουλεύουν σε εποχιακές δουλειές. Κάλεσε δε τους συνομηλίκους τους αφού δεν μπορούν οι σκληρά εργαζόμενοι στα νησιά να μετακινηθούν, να συμμετάσχουν οι ίδιοι στις διαδικασίες και για αυτούς. Μένει να φανεί πως θα ανταποκριθούν τη μέρα της κάλπης.         

- Η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί ψηλά στη δική της ατζέντα τα ζητήματα διαφάνειας και δικαιοσύνης. Κάνει όμως ένα λάθος. Στην προσπάθεια της να πλήξει την Κυβέρνηση, χρησιμοποιεί συνθήματα και φράσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν και βάζουν απέναντι τους κεντροδεξιούς και όχι μόνο. Το «Αλέξη γερά να πέσει η δεξιά» μπορεί να ταίριαζε σε ένα μικρό κόμμα του 3% αλλά όχι σε μια παράταξη που θέλει να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα.     

- Αυτοί στο Μέρα25 με τα σχέδια «Δήμητρα» και «Οδυσσέας» έχουν τρελάνει κόσμο. Στο twitter γίνεται πάρτι, ενώ τα ψηφιακά τζιμάνια που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία δεν χάνουν ευκαιρία να τρολάρουν τους Αριστερούς. Βέβαια ο Βαρουφάκης δεν τα κάνει όλα αυτά τυχαία, αφού και στον Τσίπρα δημιουργεί πίεση, αλλά κάνει και άνοιγμα σε ένα κομμάτι των αριστερών που ταυτίζονται με τις απόψεις του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Φόρτωση άρθρων...