Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Τα σκληρά διλήμματα Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ για τη δύσκολη επόμενη μέρα

- Σκληραίνει τα διλήμματα των εθνικών εκλογών ο Πρωθυπουργός με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση το βράδυ της 21ης Μαΐου. Το «σταθερότητα» ή «μπάχαλο» καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει τις διαφορές με τους πολιτικούς της αντιπάλους και να προειδοποιήσει τι μπορεί να συμβεί αν επικρατήσουν τα σενάρια για Κυβέρνηση των ηττημένων ή Κυβέρνηση ανοχής.     

- Στο μεγαλύτερο πολιτικό χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη τείνει να εξελιχθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με τα σχέδια που εμπνεύστηκε για το μέλλον της χώρας και της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί ο ίδιος με αυτό τον τρόπο να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο και εντός του Σύριζα και να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ταυτόχρονα ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά πολλών μετριοπαθών ψηφοφόρων που δεν θέλουν να ξαναζήσουν  τις στιγμές του καλοκαιριού του 2015.    

- Ρελάνς θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση του δικού του κυβερνητικού προγράμματος, προσπαθώντας να αυξήσει την απήχηση του των θέσεων του στη μεσαία τάξη. Η αλήθεια είναι ότι με όσα άκουσαν από τον Πρωθυπουργό μούδιασαν, καθώς φάνηκε ότι παίζει πλέον στο δικό τους γήπεδο. Ωστόσο, στο τέλος του δρόμου είναι ο ελληνικός λαός που θα αποφασίσει ποιο από τα δύο σχέδια θα επιλέξει μπροστά στην κάλπη.     

- Μία πολύ σοβαρή συζήτηση αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη σχετικά με την επόμενη μέρα του Συμφώνου Σταθερότητας. Η Κομισιόν έχει κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία, το κάθε κράτος μέλος θα διαπραγματευτεί ξεχωριστά τέσσερα χρόνια, ώστε να έχει το χρέος πτωτική πορεία για μια δεκαετία μετά. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Γερμανίας που ζητά 1% μείωση του χρέους ετησίως για τις υπερχρεωμένες χώρες.   
- Το ζητούμενο βέβαια όσον αφορά στη χώρα μας είναι ποια κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις προωθούμενες αυτές αλλαγές. Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης υπάρχουν φωνές που τονίζουν με νόημα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει σε συζήτηση με τους εταίρους με σχέδια Δήμητρα και άλλες πομφόλυγες που μόνο γέλιο προκαλούν. Πρόκειται για ένα επιχείρημα και ένα αφήγημα που μπορεί να επηρεάσει τη δεξαμενή των αναποφάσιστων όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα των Εκλογών.        

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία, παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα στην Τουρκία. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντ...

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Φόρτωση άρθρων...