Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Τα σκληρά διλήμματα Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ για τη δύσκολη επόμενη μέρα

- Σκληραίνει τα διλήμματα των εθνικών εκλογών ο Πρωθυπουργός με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση το βράδυ της 21ης Μαΐου. Το «σταθερότητα» ή «μπάχαλο» καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει τις διαφορές με τους πολιτικούς της αντιπάλους και να προειδοποιήσει τι μπορεί να συμβεί αν επικρατήσουν τα σενάρια για Κυβέρνηση των ηττημένων ή Κυβέρνηση ανοχής.     

- Στο μεγαλύτερο πολιτικό χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη τείνει να εξελιχθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με τα σχέδια που εμπνεύστηκε για το μέλλον της χώρας και της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί ο ίδιος με αυτό τον τρόπο να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο και εντός του Σύριζα και να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ταυτόχρονα ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά πολλών μετριοπαθών ψηφοφόρων που δεν θέλουν να ξαναζήσουν  τις στιγμές του καλοκαιριού του 2015.    

- Ρελάνς θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση του δικού του κυβερνητικού προγράμματος, προσπαθώντας να αυξήσει την απήχηση του των θέσεων του στη μεσαία τάξη. Η αλήθεια είναι ότι με όσα άκουσαν από τον Πρωθυπουργό μούδιασαν, καθώς φάνηκε ότι παίζει πλέον στο δικό τους γήπεδο. Ωστόσο, στο τέλος του δρόμου είναι ο ελληνικός λαός που θα αποφασίσει ποιο από τα δύο σχέδια θα επιλέξει μπροστά στην κάλπη.     

- Μία πολύ σοβαρή συζήτηση αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη σχετικά με την επόμενη μέρα του Συμφώνου Σταθερότητας. Η Κομισιόν έχει κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία, το κάθε κράτος μέλος θα διαπραγματευτεί ξεχωριστά τέσσερα χρόνια, ώστε να έχει το χρέος πτωτική πορεία για μια δεκαετία μετά. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Γερμανίας που ζητά 1% μείωση του χρέους ετησίως για τις υπερχρεωμένες χώρες.   
- Το ζητούμενο βέβαια όσον αφορά στη χώρα μας είναι ποια κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις προωθούμενες αυτές αλλαγές. Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης υπάρχουν φωνές που τονίζουν με νόημα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει σε συζήτηση με τους εταίρους με σχέδια Δήμητρα και άλλες πομφόλυγες που μόνο γέλιο προκαλούν. Πρόκειται για ένα επιχείρημα και ένα αφήγημα που μπορεί να επηρεάσει τη δεξαμενή των αναποφάσιστων όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα των Εκλογών.        

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Λατινοπούλου πετάει στα σύννεφα: «Ταυτίζομαι με τη Λεπέν, είμαστε και οι δύο κεντροδεξιές» - Μήπως ξέχασε πως η Λεπέν είναι ακροδεξιά;

«Πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας», υποστήριξε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή του protothema.gr «Πρώτη Λέξη». ...

Κοινή παρουσία Σαμαρά και Καραμανλή την 1η Ιουλίου σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

Τις πρώτες τους δημόσιες τοποθετήσεις μετά τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, τη Δε...

Φόρτωση άρθρων...