Τετάρτη
27 Οκτωβρίου 2021

Βόρεια Αμερική: Ανακαλύφθηκαν τα παλαιότερα ανθρώπινα αποτυπώματα (Photos)

Viral

παλαιότερα ανθρώπινα αποτυπώματα ανακαλύφθηκαν στη Βόρεια Αμερική. Συγκεκριμένα, απολιθωμένα αποτυπώματα που ανακαλύφθηκαν στο Νέο Μεξικό δείχνουν ότι οι πρώτοι άνθρωποι περπατούσαν στη Βόρεια Αμερική πριν από περίπου 23.000 χρόνια.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα πρώτα αποτυπώματα βρέθηκαν σε ξηρή κοίτη λίμνης στο Εθνικό Πάρκο White Sands, το 2009. Οι επιστήμονες του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου ανέλυσαν πρόσφατα σπόρους που είχαν κολλήσει στα ίχνη αυτά για να προσδιορίσουν την κατά προσέγγιση ηλικία τους, που κυμαινόταν  από περίπου 22.800 έως 21.130 χρόνια πριν.

Τα ευρήματα μπορεί να ρίξουν φως σε ένα μυστήριο που απασχολεί εδώ και καιρό τους επιστήμονες: Πότε έφτασαν οι άνθρωποι στην Αμερική για πρώτη φορά, αφού έφυγαν από την Αφρική και την Ασία; Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η προϊστορική μετανάστευση ήρθε μέσω μιας βυθισμένης, πλέον, χερσαίας γέφυρας που συνέδεε την Ασία με την Αλάσκα.

Με βάση διάφορα στοιχεία - συμπεριλαμβανομένων λίθινων εργαλείων, απολιθωμένων οστών και γενετικής ανάλυσης - άλλοι ερευνητές έχουν προσφέρει μια σειρά πιθανών ημερομηνιών για την άφιξη του ανθρώπου στην Αμερική, που χρονολογείται από 13.000 έως 26.000 χρόνια πριν ή περισσότερο. Η τρέχουσα μελέτη παρέχει μια πιο σταθερή βάση για το πότε οι άνθρωποι ήταν σίγουρα στη Βόρεια Αμερική, αν και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει νωρίτερα,  λένε οι συγγραφείς της.

Τα απολιθωμένα αποτυπώματα είναι αδιαμφισβήτητα και άμεσα αποδεικτικά στοιχεία από «πολιτιστικά αντικείμενα, οστά ή άλλα πιο συμβατικά απολιθώματα», ανέφεραν οι ερευνητές στο περιοδικό Science, που δημοσίευσε τη μελέτη.  «Αυτό που παρουσιάζουμε εδώ είναι απόδειξη ενός σταθερού χρόνου και μιας τοποθεσίας», είπαν οι επιστήμονες.

Με βάση το μέγεθος των αποτυπωμάτων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τουλάχιστον μερικά προέρχονται από παιδιά και εφήβους που έζησαν κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Ο David Bustos, διευθυντής προγράμματος πόρων του πάρκου, εντόπισε τα πρώτα ίχνη σε αρχαίους υγρότοπους, το 2009. Αυτός και άλλοι βρήκαν περισσότερα στο πάρκο με την πάροδο των χρόνων.'

Βόρεια Αμερική: Ανακαλύφθηκαν τα παλαιότερα ανθρώπινα αποτυπώματα
Βόρεια Αμερική: Ανακαλύφθηκαν τα παλαιότερα ανθρώπινα αποτυπώματα

 

Tα παλαιότερα ανθρώπινα αποτυπώματα ανακαλύφθηκαν στη Βόρεια Αμερική.   Απολιθωμένα αποτυπώματα που ανακαλύφθηκαν στο Νέο Μεξικό δείχνουν ότι οι πρώτοι άνθρωποι περπατούσαν στη Βόρεια Αμερική πριν από περίπου 23.000 χρόνια.  Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα πρώτα αποτυπώματα βρέθηκαν σε ξηρή κοίτη λίμνης στο Εθνικό Πάρκο White Sands, το 2009. Οι επιστήμονες του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου ανέλυσαν πρόσφατα σπόρους που είχαν κολλήσει στα ίχνη αυτά για να προσδιορίσουν την κατά προσέγγιση ηλικία τους, που

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πρώτο εξωπλανήτη που έπεσε πάνω του άλλος πλανήτης

Σε μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν αστρονόμοι. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν τον πρώτο εξωπλανήτη που έπεσε πάνω του άλλος πλανήτης. Η πτώση αστεροειδών, κομητών και διαστημικών α...

Νέα μελέτη: Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Nέα έρευνα αλλάζει όσα ξέραμε για την ανακάλυψη της Αμερικής. Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ. ...