Αντί να ενισχύσει την ενότητα και τη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου αποφάσισε να λειτουργήσει υπονομευτικά, ανοίγοντας θέμα ηγεσίας.
Η πρώην υπουργός και νυν υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, σε δηλώσεις της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι «το επιθυμητό».
«Προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε με στόμφο, προκαλώντας σοκ και αντιδράσεις σε στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παράταξη, με τις προκλήσεις να αυξάνονται και τα ποσοστά να αναζητούν σταθεροποίηση, η κυρία Διαμαντοπούλου επιλέγει να ρίξει λάδι στη φωτιά, προσφέροντας δώρο στους πολιτικούς αντιπάλους.
Αντί να στηρίξει τον αγώνα του κόμματος, εργαζόμενη για ένα θετικό αποτέλεσμα, επιδίδεται σε σενάρια ηγετικών ανακατατάξεων, δίνοντας την εικόνα ενός κόμματος σε κρίση και αναταραχή.
ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;
Πολλοί ερμηνεύουν τη δήλωση της Διαμαντοπούλου ως συνειδητή πολιτική κίνηση υπονόμευσης. Άλλοι τη συνδέουν με παλαιά κέντρα εξουσίας που ουδέποτε αποδέχθηκαν τη νέα ηγεσία και συνεχώς επιδιώκουν επιστροφή στο παρελθόν.
Μήπως η ίδια βλέπει τον εαυτό της ως «λύση ανάγκης»;
Μήπως προετοιμάζει το έδαφος για νέο εσωκομματικό γύρο σύγκρουσης;
Οι απορίες πληθαίνουν, ενώ η βάση του κόμματος δείχνει να δυσανασχετεί.
Η δημόσια παρέμβασή της δείχνει μια παλαιοκομματική νοοτροπία, όπου η πολιτική ταυτίζεται με προσωπικά συμφέροντα, βιογραφικά και ρόλους εξουσίας.
Οι άσσοι στο μανίκι Μητσοτάκη και τα καμμένα χαρτιά της αντιπολίτευσης
Τι απέδειξε (για άλλη μια φορά) η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις