Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, όταν ένας 45χρονος άνδρας από τη Βόρεια Εύβοια απειλούσε να πέσει από τη γέφυρα.
Καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση του ειδικά εκπαιδευμένου διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ανέλαβε να συνομιλήσει μαζί του, επιχειρώντας να τον μεταπείσει και να αποτρέψει μια τραγική εξέλιξη.
Έπειτα από διαπραγμάτευση, ο 45χρονος πείστηκε να μην προχωρήσει στην πράξη που απειλούσε να πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα η αστυνομική επιχείρηση να ολοκληρωθεί χωρίς τραυματισμούς.
Κινητοποίηση Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ
Στο σημείο αναπτύχθηκε μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στη γέφυρα, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονταν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο.
Η παρουσία του διαπραγματευτή αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η επικοινωνία μαζί του συνέβαλε στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ασφαλή ολοκλήρωση της επιχείρησης.
Το περιστατικό αναδεικνύει τη σημασία της εξειδικευμένης διαχείρισης κρίσεων και του ρόλου των διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι καλούνται να παρέμβουν σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιστάσεις, όπου η ψυχραιμία, η επικοινωνία και ο κατάλληλος χειρισμός μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί.
Πηγή: eviaonline
Θεσσαλονίκη: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τις εταιρείες-φαντάσματα και τα χιλιάδες ΑΦΜ
Σαν σήμερα - 8 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις