Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση Good Affairs: Στο 31,1% η Ν.Δ., τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση - Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Good Affairs που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Daily Post από 18 μέχρι 23 Μαΐου.
 
Τα συμπεράσματα της έρευνας σύμφωνα με τον αναλυτή της Good Affairs, Γιώργο Τράπαλη:

Η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά και φαίνεται να ξορκίζει μια και καλή τον φόβο να μην υπάρχει το «3» μπροστά. Η ύπαρξη και η συνολική άνοδος των δεξιότερων κομμάτων, της δυσκολεύει την πορεία επανάληψης ποσοστών ίδιων με το 2019.

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται μια ανοδική τάση μιας και η παγίωση της δεύτερης θέσης φέρνει ψηφοφόρους στο κόμμα οι οποίοι αμφιταλαντεύονταν μέχρι πρόσφατα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ χαμογελά ανακουφισμένο που έχει υποχωρήσει η Ελληνική Λύση και δεν απειλείται η τρίτη θέση αλλά ταυτόχρονα έχει κολλήσει σε ποσοστά που δεν του επιτρέπουν να κοιτά ψηλότερα εδώ και αρκετούς μήνες.

Στα δεξιότερα της Νέα Δημοκρατία υπάρχει αποδυνάμωση της Ελληνικής Λύσης, αλλά το συνολικό ποσοστό των δεξιών κομμάτων που καταμετρώνται ξεπερνά το 18%, με τάση να φτάσει το 20-22%. Ακόμη, η ΝΔ δεν φαίνεται να μπορεί να επανακτήσει ποσοστά από τα δεξιά της. Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος των «Πατριωτών» μετά τη δήλωση Κασιδιάρη.

Στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 4 κόμματα τα οποία παλεύουν για μάλλον μια θέση. Θα έχει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του χώρου, να δούμε αυτό το περίπου 10%, αν θα έχει έκφραση στην ευρωβουλή.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει -και λόγω της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ- μια στασιμότητα και μια ελαφρά πτώση, σαφώς μικρότερη από αυτή της Ελληνικής Λύσης, η οποία απειλείται από το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση.

Στους ευρωβουλευτές, επιβεβαιώνεται η τάση στους 4 πρώτους της Νέας Δημοκρατίας της προηγούμενης έρευνας της good affairs, ενώ για τις υπόλοιπες 3-4 εκλόγιμες «παλεύουν» 5 υποψήφιοι, όπως φαίνεται.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχωρίσει μια πρώτη τριάδα με τις κύριες Κουντούρα – Μπεκατώρου να έχουν και αυτές πιθανότητες για την πιθανή 4η θέση.

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ η δυάδα Παπανδρέου – Μανιάτης είναι κλειδωμένη σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ενώ για την τρίτη θέση υπάρχει ένα προβάδισμα του Φιλίππου Σαχινιδη σε σχέση με τον Ανδρέα Σπύροπουλο που ακολουθεί κατά πόδας.

Σημαντικό το στοιχείο πως το κοινό επιλέγει στα πρόσωπα των Βόζεμπεργκ- Αρβανίτη – Παπανδρέου τη σταθερότητα και την καλή ευρωκοινοβουλευτική παρουσία, με τα κριτήρια των ψηφοφόρων του κάθε κόμματος.

δημοσκόπηση

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GOOD AFFAIRS:

Στο ερώτημα «Με ποιο συναίσθημα θα πάτε στην κάλπη» ένα 23% απάντησε με αισιοδοξία, ακόμη ένα 23% με ελπίδα, ενώ η απογοήτευση, ο θυμός και η αδιαφορία συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό 44%. Το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

δημοσκόπηση

Στην ερώτηση «Πού τοποθετείτε τον εαυτό σας στην κλίμακα Αριστερά – Δεξιά», το 22% είπε ότι ανήκει στην Κεντροδεξιά, το 16% στην Δεξιά, το 16% στην Κεντροαριστερά, το 12% στην Αριστερά, το 5% στην Άκρα Δεξιά και το 2% στην Άκρα Αριστερά.

δημοσκόπηση

Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 56% απάντησαν ότι τοποθετούνται στην Κεντροδεξιά και 29% στη Δεξιά:

δημοσκόπηση

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται σε ποσοστό 44% στην Κεντροαριστερά και 34% στην Αριστερά:

δημοσκόπηση

Και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τοποθετούνται σε ποσοστό 53% στην Κεντροαριστερά και 31% στο Κέντρο:

δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8%, δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,6%, στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 9,9%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,2%, πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 7%, στην έκτη θέση η Νίκη με 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, ενώ 2,5% συγκεντρώνει η Νέα Αριστερά και η Φωνή Λογικής.

δημοσκόπηση

Στην τελική πρόβλεψη του ίδιου ερωτήματος, πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 31,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 16,3%, το ΠΑΣΟΚ με 11,1%, η Ελληνική Λύση με 8,1%, το ΚΚΕ με 7,8%, η Νίκη με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Φωνή Λογικής και η Νέα Αριστερά 2,8%.

 

δημοσκόπηση

Πρωτιά στους σταυρούς προτίμησης των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Γιώργος Αυτιάς με 45,4%, ενώ ακολουθούν Ελίζα Βόζεμπεργκ με 40,4%, Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 38,1% και Φρέντι Μπελέρης με 36,6%. Ο Πύρρος Δήμας συγκεντρώνει 19%, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης 16,2% και η Ελεονώρα Μελέτη 15,9%. Ακολουθούν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γιώργος Μουρούτης.

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Good Affairs που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Daily Post από 18 μέχρι 23 Μαΐου.   Τα συμπεράσματα της έρευνας σύμφωνα με τον αναλυτή της Good Affairs, Γιώργο Τράπαλη:  Η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά και φαίνεται να ξορκίζει μια και καλή τον φόβο να μην υπάρχει το «3» μπροστά. Η ύπαρξη και η συνολική άνοδος των δεξιότερων κομμάτων, της δυσκολε

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος έρχεται ο Κώστας Αρβανίτης με 47,3%, δεύτερος ο Νικόλαος Φαραντούρης με 42,3%, τρίτος ο Νίκος Παππάς με 39,7%, τέταρτη η Έλενα Κουντουρά με 27,5% και ακολουθούν η Σοφία Μπεκατώρου με 22,1%, η Δώρα Αυγέρη με 18,5%, ο Γιώργος Τσίπρας με 10,8% και ο Μάριος Αθανασίου με 10,4%.

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Good Affairs που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Daily Post από 18 μέχρι 23 Μαΐου.   Τα συμπεράσματα της έρευνας σύμφωνα με τον αναλυτή της Good Affairs, Γιώργο Τράπαλη:  Η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά και φαίνεται να ξορκίζει μια και καλή τον φόβο να μην υπάρχει το «3» μπροστά. Η ύπαρξη και η συνολική άνοδος των δεξιότερων κομμάτων, της δυσκολε

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου έρχεται πρώτος με 48,7%, δεύτερος ο Γιάννης Μανιάτης με 46,2%, τρίτος ο Φίλιππος Σαχινίδης με 34,5% και ακολουθούν: Ανδρέας Σπυρόπουλος με 31,2%, Λευτέρης Καχριμάκης με 24,5% και Σάκης Αρναούτογλου με 22%.

δημοσκόπηση

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...