Κυριακή
26 Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Oι ημερομηνίες πληρωμών συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας και εφάπαξ για τον Νοέμβριο (λίστα)

Οικονομία

Πληρωμές εφάπαξ και επιδομάτων ανεργίας περιέχει κατά κύριο λόγο το «πακέτο» των καταβολών από τον ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αυτή την εβδομάδα.

Το μεγάλο κύμα πληρωμών άλλωστε, που αφορά τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου, θα καταβληθεί, βάσει της πρόσφατης απόφασης του ΕΦΚΑ, σε δύο δόσεις και συγκεκριμένα στις 26 και τις 30 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα καταβληθούν 72,4 εκατ. ευρώ σε 77.010 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ ως εξής:

 

  • 23,9 εκατ. ευρώ σε 1.010 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 21 εκατ. ευρώ σε 40.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων της ΔΥΠΑ.
  • 20 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
  •  6 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον ο ΕΦΚΑ δεν θα πληρώνει τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, από τον προηγούμενο μήνα, όταν και πληρώθηκαν οι συντάξεις Οκτωβρίου, οι πληρωμές των συντάξεων γίνονται σε 2 αντί σε 3 ημέρες, καθώς κρίθηκε ότι εκλείπουν πλέον οι λόγοι (πανδημία της COVID-19) για τον επιμερισμό των δικαιούχων σε περισσότερες ημέρες.

Έτσι, οι ημερομηνίες πληρωμής τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων για 2,4 εκατ. δικαιούχους διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για τους µισθωτούς: η προτελευταία εργάσιµη ηµέρα του προηγούµενου µήνα.
  • Για τους µη µισθωτούς: η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ για τον μήνα Νοέμβριο θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.

Αντίστοιχα, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, οι συντάξεις Ιουνίου αναμένεται να καταβληθούν στους συνταξιούχους στα τέλη Μαΐου. Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα το...

Οι «παγίδες» των φορολογικών δηλώσεων – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Προσοχή χρειάζεται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς για πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους είναι προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το...

Φόρτωση άρθρων...