Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα - Οι αυξημένες διεθνείς τιμές θα φτάσουν στα βενζινάδικα

Οικονομία

Νέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται στα καύσιμα τις επόμενες ημέρες. Η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου αναμένεται να προκαλέσει νέες ανατιμήσεις στη βενζίνη εντός της εβδομάδας και στην ελληνική αγορά.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο για τέταρτη ημέρα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει σοβαρά την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού, ως «ποινή» στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το πετρέλαιο Μπρεντ ενισχύθηκε έως 3,2% στα 119,35 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή είναι αυξημένη πάνω από 7% σε σχέση με την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα 115 δολάρια το βαρέλι, ενώ το προηγούμενο τριήμερο σημείωσε άνοδο κατά 18%. To συμβόλαιο λήξης Μαΐου έκανε άλμα 3% στα 113,21 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά που η τιμή του WTI ξεπερνά τα 110 δολάρια εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Η τιμή της βενζίνης στην αντλία βρίσκεται ήδη στη χώρα μας πάνω από τα 2 ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Άνοδο των τιμών μέσα στην εβδομάδα προέβλεψε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτολογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ο Γιώργος Ασμάτολογλου είπε ότι «οκτώ στους δέκα οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη έρχονται με το λαμπάκι αναμμένο, είναι στα όρια».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν χθες Δευτέρα στα 2,042 ευρώ ανά λίτρο και εκείνης των 100 οκτανίων στα €2,220 ανά λίτρο. Το diesel κίνησης διαμορφώνεται στο €1,907 και το πετρέλαιο €1,505 το λίτρο.

Η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικό: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μέτρα στήριξης στα ακίνητα

Παρατείνεται, μέχρι το τέλος του 2024, η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς αναστολής του ΦΠΑ στα ακίνητα. Έτσι, η παράδοση των ιδιοκτησιών δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ έως 31.12.2024...

ΟΑΕΔ – Δώρο Χριστουγέννων 2022: Πότε πληρώνεται – Ποιοι θα πάρουν πρώτοι χρήματα

Χιλιάδες εργαζόμενοι και μη αναμένεται να λάβουν το δώρο Χριστουγέννων, και ειδικότερα όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου...

Φόρτωση άρθρων...