Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Η Attica Bank συμμετέχει στα νέα επιχειρηματικά ταμεία «ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επιχειρήσεις
Tags: Attica Bank

Η Attica Bank συνεχίζει ανελλιπώς να στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα συμμετέχοντας στα νέα επιχειρηματικά ταμεία «ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. (ΕΑΤ).

Η Τράπεζα προσφέρει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας τα επενδυτικά τους σχέδια και στηρίζοντας τη ρευστότητά τους με ευνοϊκούς όρους.

Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Η Attica Bank συμμετέχει στη δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» για τη χορήγηση εγγυημένων δανείων με ευνοϊκούς όρους προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης (τακτής λήξης και ανακυκλούμενης πίστωσης) και δανείων επενδυτικού σκοπού, κατόπιν υποβολής επιχειρηματικού σχεδίου.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα/υποταμεία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επιλέξιμων επιχειρήσεων:

  • Υποταμείο «Γενική Επιχειρηματικότητα» που αφορά στις ΜμΕ
  • Υποταμείο «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων», που αφορά στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις έως 5 χρόνια λειτουργίας.

Tα δάνεια του υποπρογράμματος «Γενική Επιχειρηματικότητα» θα είναι εγγυημένα από το Ταμείο Εγγυοδοσίας σε ποσοστό 70%, ενώ τα δάνεια του «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων» θα είναι εγγυημένα από το Ταμείο σε ποσοστό 80%. Το Ταμείο θα παρέχει επιδότηση επιτοκίου έως 3% για τα πρώτα δυο έτη της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και μηδενική προμήθεια εγγύησης.

Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Η Attica Bank συμμετέχει στο «Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» παρέχοντας δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η δράση αφορά στη χορήγηση νέων δανείων με ευνοϊκούς όρους προς ΜμΕ για την κάλυψη των χρηματοδοτικών τους αναγκών (δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφάλαια κίνησης για την επέκταση και ανάπτυξη της δραστηριότητας της επιχείρησης), με συνεπένδυση κεφαλαίων της Τράπεζας και του Ταμείου Συγχρηματοδότησης, το οποίο διαχειρίζεται η ΕΑΤ. Πρόκειται για δάνεια τακτής λήξης με προνομιακό επιτόκιο. Το 40% του δανείου που προέρχεται από τα κεφάλαια του Ταμείου είναι άτοκο, ενώ για το επιτόκιο της τράπεζας που εφαρμόζεται στο 60% του χορηγούμενου ποσού προβλέπεται:

  • μείωση επιτοκίου τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, σε σχέση με αντίστοιχη χρηματοδότηση χωρίς ενίσχυση από δημόσιους πόρους
  • διετής επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% ετησίως (υπό προϋποθέσεις).

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού δήλωσε σχετικά: «Η Attica Bank συμμετέχει και στο νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους την ευκαιρία και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά και αναπτυξιακά τους σχέδια με ευνοϊκούς όρους. Πιστεύουμε στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους και είμαστε δίπλα τους για να πετύχουν τους στόχους τους».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 210 3669000, στα καταστήματα και στα Επιχειρηματικά Κέντρα της Τράπεζας ή στην Ιστοσελίδα της Attica Bank.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η SCYTALYS παρέδωσε έργο διαλειτουργικότητας επόμενης γενιάς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδονησίας

Η SCYTALYS, πρωτοπόρος κατασκευαστής και πάροχος συστημάτων αμυντικής διαλειτουργικότητας και μέλος του EFA GROUP, ανακοινώνει την παράδοση του Προγράμματος Διαλειτουργικότητας Sys...

H AEGEAN καλωσορίζει τους επιβάτες της στο νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας δίπλα στις πύλες αναχώρησης

Το νέο Business Lounge της AEGEAN, δίπλα στις πύλες αναχώρησης, με άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα στο διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης, ανοίγει από σήμερα ξανά τις πόρτες...

Chargespot | Powered by Protergia – Φορτίστε με 50% έκπτωση σε όλο το δίκτυο της Protergia, για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος!

Άλλη μία μοναδική προσφορά - με τη σιγουριά της Protergia - έρχεται για όλες και όλους τους οδηγούς το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος! Για εσάς που θέλετε να αποδράσετε με οικονομία...

Φόρτωση άρθρων...